Αφιερώματα

28/04/2016 - 17:32

Καλό ταξίδι Κώστα....

Κ

αλός οικογενειάρχης και συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς. Ήταν Γραμματέας της Ν. Ε. Λέσβου του ΣΥΝ και συντονιστής της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός μετατράπηκε σε ενιαίο κόμμα.

 

Έφυγε ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη  από τη ζωή, ο Κώστας Κουμλέλης αφού επί δύο χρόνια έδωσε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.
 
Ο Κώστας Κουμλέλης γεννήθηκε το 1952 στην Αγιάσο Λέσβου. Απόφοιτος εξαταξίου Γυμνασίου και της Μέσης Τεχνικής Σχολής Εργοδηγών και Ηλεκτρολόγων της ΔΕΗ, εργάστηκε στη ΔΕΗ ως εργατοτεχνίτης από το 1975 μέχρι το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.
 
Στη ΔΕΗ ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση αφού επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Λέσβου της ΕΤΕ-ΔΕΗ, όπου και διατέλεσε γραμματέας επί 9 χρόνια και πρόεδρος επί 3 χρόνια. Επί 33 συνεχή έτη υπήρξε αιρετός αντιπρόσωπος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στη ΔΕΗ  επίσης δημιούργησε τη πρώτη εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας στη Λέσβο, στην οποία υπήρξε πρόεδρος από το 1983 μέχρι το 2006.
 
Ο Κώστας Κουμλέλης ήταν ένας συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς. Με καταβολές από το ΚΚΕ, πέρασε στον Συνασπισμό, όπου από το 2006 μέχρι το 2009 διατέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου.
 
Συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διετία 2013-2015 ήταν ο πρώτος συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του όταν αυτός μετατράπηκε σε ενιαίο κόμμα.
 
Ήταν υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού το 1993 και το 1996 και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το 2012.
 
Έδωσε πολλές φορές και τη μάχη των εκλογών στη τοπική αυτοδιοίκηση, το 1994 ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Μυριτζή , το 1998 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Ζερδελή, το 2009 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» με επικεφαλής τον Γιώργο Πάλλη. Τη τελευταία μάχη έδωσε σαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ» με επικεφαλής την Αγλαϊα Κυρίτση.
 
Ήταν παντρεμένος με τη Δέσποινα Μουτζούρη, με την οποία είχε δυο κόρες, τη Παναγιώτα και τη Μαρία και ένα γιο, τον Σταύρο. Η τελευταία του χαρά ήταν η απόκτηση εγγονού από τη κόρη του Παναγιώτα.
 
Η κηδεία του Κώστα Κουμλέλη θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο στις 11.30 στην Παναγία της Αγιάσου.
 
 
πηγη: mplokia.gr
 

 

Μοιράσου το άρθρο!