Αγροτικά - Αλιεία

22/12/2014 - 12:50

3 εκατ. ευρώ στη Λέσβο αλλά και 142 απορριπτόμενοι Βιοκαλλιεργητές για το έτος 2012 (νέα 5ετια)

Η

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους βιοκαλλιεργητές της Λέσβου και της Λήμνου, που κατέθεσαν δήλωση εφαρμογής για το έτος 2012 στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία-νέα ένταξη», ότι σήμερα Δευτέρα 22-12-2014 αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) οι αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις πληρωμής με τους δικαιούχους και τους απορριπτόμενους- δεσμευμένους. Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν  846  δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 2.908.653,54 € και  142  απορριπτόμενους με αναλυτικά τους λόγους απόρριψης. Επίσης οι καταστάσεις έχουν αναρτηθεί και στους πίνακες ανακοινώσεων:

•    Του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας  Καλλονής
•    του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

    Οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και την πίστωση των ατομικών λογαριασμών.
    Επί των αναρτημένων αναλυτικών καταστάσεων πληρωμής μπορούν οι υποβληθούν ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης  ήτοι μέχρι την  Τετάρτη 31-12-2014.
    Μετά από την εξέταση των ενστάσεων θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  απευθύνονται στο Γραφείο 5 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Καραντώνη 2 Μυτιλήνη) και στο τηλέφωνο 2251046661.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net οι αίτιες των απορρίψεων οφείλονται :

  • σε λανθασμένη έκδοση βεβαίωσης συγκεκριμένου οργανισμού πιστοποίησης  (58 απορριπτόμενοι)
  • σε λάθος της εφαρμογής που «ζητούσε» χρήση πιστοποιουμένου σπόρου  για τους ελαιοκαλλιεργητές!!!
  • σε ευρήματα από τους επιτόπιους ελέγχους του 2012

Αν και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας εδώ και μήνες έχει καταβάλει προσπάθεια να μην υπάρχουν απορρίψεις εντούτοις μερικά προβλήματα ξεπερνούν τη δυνατότητα παρέμβασης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση οι απορριπτόμενοι  πρέπει να καταθέσουν ένσταση.

 

Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο τέλος  του χρόνου ή στις αρχές Γενάρη.

 

Μοιράσου το άρθρο!