Αγροτικά - Αλιεία

05/04/2014 - 07:39

Δακοκτονία στη Λέσβο: η παράξενη συμπεριφορά της εταιρείας «VIOPSEC ΕΠΕ»

trong>Η διαδικασία του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το έργο της δακοκτονίας, ολοκληρώθηκε.
Σύμφωνα με το πρακτικό 34/76 -1/4/2014 της Επιτροπής Διαγωνισμού κατατέθηκαν δύο προσφορές: η πρώτη από την εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ» έχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων και η δεύτερη από την εταιρεία «VIOPSEC ΕΠΕ» που είχε συμμετάσχει και στον περσινό διαγωνισμό, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα και καθυστερήσεις με τις ενστάσεις που υπέβαλε.

Όπως, άλλωστε, είχε αναφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ», η ίδια εταιρεία είχε προσπαθήσει με ένστασή της στη διάρκεια του παρόντος διαγωνισμού να προκαλέσει νέα εμπλοκή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Η ένσταση που είχε καταθέσει ήταν κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού και για συγκεκριμένο όρο που περιλαμβάνεται σ αυτόν και αναφέρει ότι η κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταθέσει κατάλογο των εργαζομένων που θα εργαστούν στο έργο, προκειμένου να αποδείξει την τεχνική τους επάρκεια.
Σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού, ο φάκελος της αθηναϊκής εταιρείας εμφανίζει πολλές ελλείψεις, με βασικότερη και σημαντικότερη αυτή της μη καταβολής εγγυητικής, όρος απαραίτητος για τη συμμετοχή οποιασδήποτε εταιρείας σε οποιοδήποτε διαγωνισμό.
Άμεση συνέπεια, είναι η «VIOPSEC ΕΠΕ» να απορριφθεί και να παραμείνει στο διαγωνισμό μόνο η «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ».
Το επόμενο βήμα για τη συνέχιση της διαδικασίας, είναι όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, η έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία συνεδριάσε προχθες το μεσημέρι.
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του έργου, με δεδομένο ότι φέτος ξεκινήσαμε τις διαδικασίες νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Προς το παρόν όλα εξελίσσονται κατ ευχήν, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την ένσταση που κατέθεσε στην αρχή του διαγωνισμού η «VIOPSEC ΕΠΕ» που ευτυχώς, ξεπεράστηκε ανώδυνα. Μετά την έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού, η αρμόδια επιτροπή θα ανοίξει την οικονομική προσφορά της εταιρείας «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ» και αμέσως μετά η Οικονομική Επιτροπή θα κληθεί να συνεδριάσει εκ νέου για ν αποφασίσει την αποδοχή ή όχι της οικονομικής προσφοράς. Θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και σύντομα θα έχουμε την επικύρωση του διαγωνισμού. Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, ωστόσο το πιο ευτυχές σενάριο, θα ήταν όλα να έχουν τελειώσει το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου».
Μετά την επικύρωση του διαγωνισμού, το αποτέλεσμα θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε 20 με 30 μέρες το αργότερο.
Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί η στάση της εταιρείας «VIOPSEC ΕΠΕ», η οποία φυσικά είναι πολύ καλός γνώστης των όρων και των προϋποθέσεων σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα, για ποιο λόγο κατέθεσε έναν τόσο κραυγαλέα ελλιπή φάκελο. Η στάση της συγκεκριμένης εταιρείας είναι αρκετά περίεργη από την αρχή του φετινού διαγωνισμού. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν κατ ευχήν και ότι φέτος οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν εγκαίρως και όχι τον Αύγουστο όπως πέρυσι.
 

Μαρία Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!