Αγροτικά - Αλιεία

15/03/2018 - 06:27

Εκδήλωση βράβευσης 10 Γυναικείων Συνεταιρισμών της Λέσβου (φωτο)

Η

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, διοργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής εκδήλωση βράβευσης των γυναικείων Συνεταιρισμών της Λέσβου.

 

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν:

 

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Αγίας Παρασκευής. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Αικατερίνη Γιαννακή.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Άγρας. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος κα. Άννα Βουγιουκλή.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ασωμάτου. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Μαρία Κοντάρα.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Γέρας. Το βραβείο παρέλαβε το Μέλος Δέσποινα Κωνσταντέλια.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μεσοτόπου. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Ελένη Πίτσα.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μήθυμνας. Το βραβείο παρέλαβε το Μέλος Ιωάννα Στυψιανού.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Παρακοίλων. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Μαρία Γιαβάση.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Πέτρας. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Ελένη Χίωτη.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Πολιχνίτου. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Ειρήνη Καρατζάνου.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Σκαλοχωρίου. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος Μαριάνθη Κατσαμπά.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κα. Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, ο Αντιδήμαρχος Καλλονής κ. Ταξιάρχης Βέρρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας κα. Μαρία Νικολάρα και ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου κ. Αναστάσιος Περιμένης, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν και μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Λέσβου.

 

Στην ομιλία της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να βραβεύσει τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Λέσβου μίλησε για πράξη συμβολική, που έχει τον χαρακτήρα της αναγνώρισης, της ενίσχυσης, της υποστήριξης και της προτροπής. Ακολουθεί η ομιλία της κας Χριστιάνας Καλογήρου:

 

«Κυρίες και κύριοι, Γυναίκες μέλη των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λέσβου,

Χαίρομαι για τη σημερινή μας συνάντηση. Κάθε φορά που γίνεται μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες αισθανόμαστε -όλοι πιστεύω- ότι ποτέ αυτό που κάνουμε δεν μπορεί να αντιστοιχεί σε αυτό που οι γυναίκες καθημερινά κάνουν.

Δεν μπορεί να είναι ποτέ στο ύψος αυτού που κάθε φορά με τη γυναικεία έμπνευση και συμμετοχή συντελείται. Η συνάντησή μας εδώ έχει σκοπό να βραβεύσει τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Λέσβου. Κάθε συνάντηση, κάθε εκδήλωση, κάθε επαναλαμβανόμενη πράξη, όπως αυτή που γίνεται με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, ημέρας αφιερωμένης στη γυναίκα, είναι πάντα πράξη συμβολική.

Πιστεύω ότι όλες οι συμβολικές πράξεις όταν έχουν αυθεντικότητα

ξεφεύγουν από τον συμβολισμό και γίνονται κομμάτι της εμπειρίας και των βιωμάτων.

Και κατά το παρελθόν και σήμερα και αύριο το ζήτημα της ισότητας θα τίθεται πάντα. Πεποίθησή μου και βίωμά μου είναι ότι η ανισότητες αίρονται στην πράξη. Η νέα ισορροπία που επιδιώκουμε και το νέο περιεχόμενο που θέλουμε στις σχέσεις μας, δεν μπορεί να κατακτηθεί παρά μόνο μέσα από τη συμμετοχή. Συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα, σε όλους τους τομείς σε όλες τις περιοχές δράσης.

Οι Γυναίκειοι Συνεταιρισμοί της Λέσβου δεμένοι με την παραγωγή, με την παραγωγή και την αγορά, συμμετέχουν στο πιο σημαντικό από όλα τα μέτωπα, στο μέτωπο της καθημερινής ζωής με την έμπνευσή τους, την επιμονή, την πειθαρχία στον στόχο και με το αποτέλεσμα της δράσης τους.

Έχοντας την τιμή να είμαι Περιφερειάρχης, εδώ σε έναν τόπο ξεχωριστό και ευλογημένο και ως γυναίκα όμως, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω σε αυτήν την  ιδιαίτερη συνάντηση, ότι αισθάνομαι περήφανη για τη δράση κάθε γυναίκας του τόπου μας, μικρή ή μεγάλη, ατομική ή συλλογική.

Η σημερινή βράβευση των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Λέσβου έχει τον χαρακτήρα

  • της αναγνώρισης,
  • της ενίσχυσης,
  • της υποστήριξης και
  • της προτροπής.

 

Κάθε φορά  μια επιβράβευση γίνεται και νέα αφετηρία και η ηθική ικανοποίηση που συνοδεύει κάθε πράξη αναγνώρισης γίνεται και υλική δύναμη για την επόμενη φάση. Σήμερα έχουμε υποχρέωση όλοι, όπου και αν βρισκόμαστε, όποιο ρόλο και αν έχουμε, όποια ευθύνη και αν κουβαλάμε, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι κερδίζουμε και ως άτομα και ως κοινότητα ανθρώπων. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή δύναμη δημιουργία και έμπνευση».

 

Μοιράσου το άρθρο!