Αγροτικά - Αλιεία

20/07/2015 - 20:41

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αθήνα για το καλάθι προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ «Authentico»

Κορυφώνονται οι δράσεις για την προώθηση του καλαθιού προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ που παράγονται στην Ελλάδα, με τον διακριτικό τίτλο «Authentico», στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης για Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Θάσου ΠΓΕ, Ελιές Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ, ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ οίνος ΠΟΠ Νάουσας, ΠΟΠ Κασέρι Μυτιλήνης, ΠΟΠ Λαδοτύρι Μυτιλήνης και Φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00,  στο εστιατόριο Dal Professore, στο Μαρούσι, Αθήνα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση και γευσιγνωσία των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής της NOVACERT κος Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος, μίλησε για τους στόχους του προγράμματος που υλοποιεί η NOVACERT ως εκτελεστικός οργανισμός.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της κας Κούρεντα Ευαγγελίας, Διευθύντριας Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία αναφέρθηκε στους κανονισμούς που διέπουν τα προγράμματα προώθησης, στα προϊόντα τα οποία μπορούν να ενταχθούν και στη συμβολή τους στην παραγωγική και εξαγωγική ανάπτυξη της χώρας.

Tην Ένωση Παραγωγών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ εκπροσώπησαν ο διευθυντής της ΕΑΣ Καβάλας κος Σαραντίδης Κλέαρχος και η κα Βερβέρη Νανά, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Αιολικός Α.Ε.Β.Ε.Τ. Στην ομιλία του ο κος Σαραντίδης αναφέρθηκε στα προϊόντα των φορέων του προγράμματος, στον τρόπο παραγωγής τους, καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την εξαιρετική ποιότητά τους. Στη συνέχεια η κα Βερβέρη παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με την παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στο νησί της Μυτιλήνης, την θρεπτική τους αξία στην καθημερινή μας διατροφή, αλλά και την εντυπωσιακή συνεισφορά του κλάδου στην τοπική οικονομία του νησιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και από περιοδικά γαστρονομίας. Όπως επίσης το παρών έδωσαν καταξιωμένοι chef, γευσιγνώστες και παράγοντες της αγοράς του κλάδου των τροφίμων από την Ελλάδα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο γευσιγνωσίας, που ως κύριο συστατικό είχε τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα «Authentico» έμπνευσης και δημιουργίας του chef του εστιατορίου Dal Professore, με συνοδεία Ξινόμαυρου – οίνου ΠΟΠ Νάουσα.

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος, σε εξέλιξη βρίσκονται προωθητικές ενέργειες με εκδηλώσεις γευσιγνωσίας σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας.

Μοιράσου το άρθρο!