Αγροτικά - Αλιεία

10/03/2016 - 07:22

Έπεσε ...κράξιμο στο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη.... αποκαλυπτική επιστολή από Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

yle="text-align: justify;">Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με πρόσφατες  δραστηριότητες του βουλευτή του νομού μας κ. Γιώργου Πάλλη διαβάσαμε μεταξύ άλλων  ότι επισκέφθηκε και δυο χωριά (Άργενος, Κλειού)  όπου συνομίλησε με αγρότες για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης, τους αγώνες των αγροτών το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την εκπροσώπηση τους από σχήματα (Ομοσπονδία, Αγροτικοί σύλλογοι ), που κατά το βουλευτή, είναι αρρωστημένα, ανήκουν στο παρελθόν και με ευθύνη τους δεν υπήρχε εκπρόσωπος του  νησιού μας στις συζητήσεις που έγιναν με τον πρωθυπουργό. 

 

Για όλα αυτά έχουμε να πούμε τα εξής:

1) Η συνομιλία του βουλευτή με τους αγρότες πρέπει να έγινε στη φαντασία του αφού οι αποδοκιμασίες στα καφενεία των χωριών που πήγε ήταν τόσο έντονες που δεν τον άφησαν να μιλήσει.

2) Η ιστορία της πτωχής πλην τίμιας συγκυβέρνησης, που προσπαθεί για το καλό της χώρας  εφαρμόζοντας μια δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές (έτσι λέγεται σήμερα το τρίτο μνημόνιο), μπορεί να ήταν καλή για σενάριο ελληνικής ταινίας  σε περασμένες δεκαετίες  σήμερα όμως φαντάζει ευτελές και γελοίο και ακούγεται μόνο σαν κακόγουστο αστείο.

3) Ο σεβασμός που έδειξε η συγκυβέρνηση στον αγώνα των αγροτών τρέχει ακόμα από τα μπατζάκια τους. Φοροφυγάδες τους ανέβαζαν  απατεώνες τους κατέβαζαν στα πάνελ των καναλιών πρωτοστατούντος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τη μια τους καλούσαν σε διάλογο και από την άλλη τους απειλούσαν με εισαγγελείς και δικαστήρια αν δεν σταματούσαν τις κινητοποιήσεις τους ενώ προσπαθούσαν με κάθε μέσο να στρέψουν άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους καλλιεργώντας με κάθε τρόπο τον κοινωνικό αυτοματισμό.

4) Το ασφαλιστικό μαζί με το φορολογικό είχαν ένα και μόνο σκοπό. Την πλήρη εξαθλίωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, το πέταγμα τους  έξω από την παραγωγή, όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πέρασμα της γης σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών, κατά επιταγή της Ε.Ε. Με τον αγώνα τους οι αγρότες πέτυχαν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο και μέχρι σήμερα  να μην τολμάει η συγκυβέρνηση να το φέρει στη βουλή προς ψήφιση.

5) Αυτοί που εκτέθηκαν και που εκτίθενται μέχρι σήμερα δεν είναι τα ΔΣ των αγροτικών συλλόγων και της Ομοσπονδίας αλλά οι συγκυβερνώντες που εδώ και δυο μήνες έταζαν την πληρωμή της εξισωτικής και σήμερα στέλνουν τους αγρότες  στις τράπεζες να πάρουν δάνειο τα δικά τους λεφτά με τόκο πάνω από 8%.

6) Από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό η Λέσβος δεν ήταν απούσα. Οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων αντιπροσώπευαν και το νησί μας. Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα  για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του νησιού μας που δεν  έγιναν γνωστά στον κ. Τσίπρα ένα έχουμε να πούμε. Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς στον τόπο μας καλλιεργώντας τη γη μας, με μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Αυτό είναι το αίτημά μας, αυτό είναι το αίτημα όλου του αγροτικού κόσμου της χώρας μας και για αυτό παλεύουμε ενάντια στα σχέδια  κάθε κυβέρνησης  που εκτελώντας τις οδηγίες της Ε.Ε. προσπαθεί να μας αφανίσει.

7) Το κενό εκπροσώπησης που επικαλείται ο εν λόγω βουλευτής βρίσκεται μέσα στο μυαλό του. Μέσα στον πανικό του για την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα της Ομοσπονδίας από τη μικρομεσαία αγροτιά και στα δυο τελευταία συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες αγρότες και δεκάδες τρακτέρ προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να τη συκοφαντήσει. Το παλιό που πεθαίνει είναι αυτό που αντιπροσωπεύει ο κ. Πάλλης και ο Πρωθυπουργός. Αυτό που τάζει τα πάντα σε όλους, που τους χτυπάει φιλικά στην πλάτη, που ανεβαίνει στα τρακτέρ για να πει μια καρότσα ψέματα, και αφού υφαρπάξει την ψήφο του λαού εφαρμόζει τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα. Το νέο γεννιέται μέσα από τη συνειδητοποίηση που φέρνουν οι κοινοί αγώνες εργατών –αγροτών-μικρομεσαίων   ΕΒΕ και είναι αυτό   που θα βάλλει στην πάντα μια και καλή όλους αυτούς που καμώνονται τους σωτήρες.

8) Είναι φανερό πως το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον τρόμαξε η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγρότες του νησιού μας στην Ομοσπονδία, παρόλο που μετράει 4 μήνες ζωής. Τα δύο αγροτικά συλλαλητήρια που έγιναν πρόσφατα ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών στη Λέσβο. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του πως είναι μόνο η αρχή.

9) Είναι επίσης φανερό από τα λόγια του οι αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλει για να διασπάσει το αγροτικό κίνημα στο νησί, καλώντας στη δημιουργία νέων σχημάτων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών. Δε θα καταφέρει απολύτως τίποτα. Οι αγρότες του νησιού μας θα συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στην Ομοσπονδία τους, θα τη γιγαντώσουν και θα αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή, δική τους και των παιδιών τους.

10) Ο κ. Πάλλης έχει ήδη γράψει τη δική του σελίδα στους αγώνες των αγροτών του νησιού μας. Μια σελίδα μελανή.

Απουσίασε παντελώς από τους αγώνες μας και στήριξε σε κανάλια, σε περιοδείες κ.λ.π. όλα τα αντιαγροτικά μέτρα που είχε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης. Και αυτό δεν ξεχνιέται.   

11) Καλούμε όλους τους αγρότες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για 48ωρη απεργία μαζί με τους εργάτες, ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες αν τολμήσει να φέρει η συγκυβέρνηση ξανά προς ψήφιση το ασφαλιστικό. Όλοι μαζί να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους, σχέδια που απεργάζονται την εξαθλίωσή μας. Το «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» να ακουστεί από χιλιάδες φωνές ξανά στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

     

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

----------

 

διαβάστε επίσης:  Ερώτηση Χ.Αθανασίου για πληρωμές σε Βιολογικά και Εξισωτική στη Λέσβο - Θυμόμαστε τα ψέμματα του Γ. Πάλλη

Μοιράσου το άρθρο!