Αγροτικά - Αλιεία

20/01/2016 - 11:03

Έρχεται το «αγροτόσημο»

Ένα νέο ασφάλιστρο φέρνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα, με νομοθετική ρύθμιση, σε αγρότες να μην απασχολούν εργάτες με μαύρη εργασία και άρα να μην απειλούνται.



Σύμφωνα με όσα αναμένεται να κατατεθούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες θα μπορούν να «νομιμοποιούν» τους εργαζόμενούς τους καταβάλλοντας στον ΟΓΑ το «αγροτόσημο» που θα έχει ύψος ίσο με το 10% της αμοιβής του εργάτη.
Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, αποσκοπεί πρώτον στην ενίσχυση των εσόδων του ΟΓΑ και δεύτερον στον περιορισμό και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας των μεταναστών.

Έτσι, οι αγρότες που απασχολούν στα χωράφια τους αλλοδαπούς εργάτες, ακόμη κι αν οι τελευταίοι δεν έχουν άδεια παραμονής, θα υποχρεούνται να τους ασφαλίζουν.

Όσοι αγρότες δε συμμορφωθούν και δεν δηλώσουν τους εργάτες τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα τα οποία θα ξεπερνούν τις 10.000 για κάθε έναν εργαζόμενο.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κάθε αγρότης θα μπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειας και της καλλιεργούμενης έκτασης.
 

Μοιράσου το άρθρο!