Αγροτικά - Αλιεία

26/08/2017 - 08:26

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης απαντά στον Αγροτικό Σύλλογο Μανταμάδου για τις αγέλες σκύλων που κατασπαράζουν τα ζώα τους

&n

bsp;

 

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για την ανοικτή επιστολή του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου, σχετικά με τις ζημιές  που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής στο ζωικό τους κεφάλαιο , την απαίτησή τους να παρθούν μέτρα και την έκκληση τους για βοήθεια από τις σχετικές φιλοζωικές οργανώσεις.
 
Απαντούμε λοιπόν δημόσια στα αναφερόμενα στην επιστολή του Συλλόγου (αύριο θα σταλεί και σχετική επιστολή):
 
1. “Με ευθύνη του δήμου να μαζευτούν τα αδέσποτα σε χώρο κατάλληλο για τη διαβίωσή τους με κτηνιατρική φροντίδα και διατροφή”
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ελληνική νομοθεσία (Ν.4039/2012) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τον μόνιμο εγκλεισμό ζώων σε δημοτικά καταφύγια.
 
2. ‘Να ελεγχθούν ότι τα μη αδέσποτα είναι δηλωμένα κανονικά, έχουν το βιβλιάριο υγείας τους και ανάπάσα στιγμή μπορεί να ελεγχτεί ένα ζώο που αφέθηκε στο δρόμο ποιανού είναι’.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης είναι ΑΜΕΣΑ διαθέσιμη να βοηθήσει σε αυτό. Παρακαλούμε το ΔΣ του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου να μας υποδείξει το εκπρόσωπό του ο οποίος θα έρθει μαζί με τους εθελοντές μας και συνοδεία της Αστυνομίας ώστε να ελεγχθούν ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ όλα τα σπίτια, μαντριά κτλ της περιοχής Μανταμάδου ώστε να βεβαιώσουμε ότι ΚΑΘΕ ιδιόκτητο σκυλί είναι εμβολιασμένο, τσιπαρισμένο και ΔΕΝ κυκλοφορεί ελεύθερο- όπως απαιτεί ο νόμος- και σε αντίθετη περίπτωση να επιβληθούν ΕΠΙΤΟΠΟΥ τα σχετικά πρόστιμα. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει και τα άτομα και τον ειδικό εξοπλισμό (σκάννερ) ώστε να βοηθήσει σε αυτούς τους ελέγχους. 
 
3. “Οι εθελοντικές οργανώσεις αν θέλουν να κάνουν κάτι που θα βοηθήσει, είναι να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση”.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επιπλέον του ανωτέρω (2), η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης- σε συνεργασία με την Ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS- είναι ΑΜΕΣΑ διαθέσιμη να αναλάβει την ΔΩΡΕΑΝ στείρωση των αδέσποτων θηλυκών σκυλιών της περιοχής ώστε να μην έχουμε (και) νέα αδέσποτα. Παρακαλούμε το ΔΣ του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να οργανώσουμε τη συλλογή και την διακομιδή των ζώων
 
4. ‘Να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι για τα σκοτωμένα τους ζώα των κτηνοτρόφων. Επίσης πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι με ευθύνη του Συλλόγου μας γίνεται καταγραφή των τελευταίων απωλειών’.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από αγέλες αδέσποτων σκυλιά αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ (Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) ήδη από το 2011 (ΦΕΚ 1669/27 Ιουλίου 2011, Τχ. Β, Απόφαση Αριθμ. 157501, Άρθρο 3, παρ. 21). Παρακαλούμε το ΔΣ του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του ώστε να προχωρήσουν στη νόμιμη διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους.
 
Προσβλέπουμε στην άμεση και θετική απάντηση του  ΔΣ του  Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και κάτοικοι της περιοχής

Μοιράσου το άρθρο!