Αγροτικά - Αλιεία

04/09/2015 - 17:17

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος Διαγωνισμός Ψαρέματος καλαμαριού

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 ο καιρός μας έκανε τη χάρη. Μας χάρισε μια πανέμορφη μπουνάτσα, ότι χρειαζόταν για ένα όμορφο απογευματινό ψάρεμα. 20 σκάφη και 40 διαγωνιζόμενοι άντρες, γυναίκες και παιδιά συμμετείχαν στο 6ο Διαγωνισμό καλαμαριού. Η μεγαλύτερη συμμετοχή που είχαμε ποτέ. Ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα και ολοκλήρωσαν το ψάρεμα στις 8.30 το βράδυ. Με την  επιστροφή των σκαφών στο λιμάνι οι ψαράδες άναψαν πυρσούς και το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό.  Τα αλιεύματα παραδόθηκαν στην επιτροπή και άρχισε η καταμέτρηση και το ζύγισμα. 164 καλαμάρια αλιεύτηκαν και το βάρος τους ήταν 19.595 κιλά. Αριθμοί εντυπωσιακοί. Το καλύτερο αποτέλεσμα σε όλους τους διαγωνισμούς που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος.

 
Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στους Μουστάκα Θεόδωρο και Λημνιό Μιχάλη που αλίευσαν 22 καλαμάρια βάρους 2.575 γρ.
Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε Βουδούρη Σταύρο και Κιτίρογλου Νικόλαο που αλίευσαν 15 καλαμάρια βάρους 1.535 γρ. και
Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στους Πέππα Σοφοκλή και Πέππα Νικόλαο που αλίευσαν το μεγαλύτερο καλαμάρι βάρους 305 γρ.
 
Μετά την τελετή απονομής ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό. Τα καλαμάρια ψήθηκαν στα κάρβουνα και μοιράσθηκαν στους συμμετέχοντες. Η όμορφη βραδιά βοήθησε, ώστε το κέφι, ο χορός και το τραγούδι να κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σπ. Γαληνός με τους Αντιδημάρχους Νικ. Καρασάββα, Κων. Κατσαρό, Α. Ιωσηφέλλη και άλλους στενούς του συνεργάτες, καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σ. Ζαμτράκης.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος LIDER που υλοποιεί ο Σύλλογος, ενώ το ούζο ήταν προσφορά των Λεσβιακών ποτοποιείων Σαμαρά, Ματθαίου, Βαρβαγιάννη,  ΚΕΦΙ και ΒΕΤΟ.
 
Από το Δ.Σ.
Του ΝΕΣΕΑΛΘ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Μοιράσου το άρθρο!