Αγροτικά - Αλιεία

30/10/2016 - 07:18

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου για το λουκέτο στο δημοτικό σφαγείο

ΑΓΡΟΤΙΚΌΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ Σύλλογος Μανταμάδου

Ανακοίνωση 
Αγρότες - Αγρότισσες
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής Μανταμάδου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί η λειτουργία του δημοτικού σφαγείου Μανταμάδου είναι ζωτικής σημασίας για τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής μας και όλοι αγωνιούμε για τις εξελίξεις και την τύχη του.
Η άμεση κινητοποίηση έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε να κλείσει το σφαγείο. 
Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η δημοτική αρχή θέλει να ξεμπερδεύει με το δημοτικό σφαγείο Μανταμάδου, αν και κάτω από τη λαϊκή πίεση δεσμεύτηκε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξει ξανά το σφαγείο, που η ίδια μαζί με την προηγούμενη δημοτική αρχή το οδήγησαν στο κλείσιμό του. 
Πρέπει όμως,  να έχουμε ξεκάθαρο ότι θα επανέλθουν για δημοπράτηση.
Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ότι ή θα κλείσει, όπως έγινε με το σφαγείο Καλλονής ή θα λειτουργεί όχι για το συμφέρον του μικρομεσαίου κτηνοτρόφου.
 
Για αυτό και Παραμένουμε σε Ετοιμότητα
Αγρότισσες - Αγρότες
Πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο
Ότι και να είπε ο δήμαρχος, κάτω από την λαϊκή  κατακραυγή, η πάγια θέση του είναι ότι δεν θέλει ο δήμος να έχει το σφαγείο. Γι αυτό να είμαστε σε ετοιμότητα.
Ο μόνος τρόπος που διασφαλίζει την λειτουργία του σφαγείου ως εργαλείο του μικρομεσαίου κτηνοτρόφου/αγρότη είναι η λειτουργία του ως ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ. Είτε βγάζει κέρδη είτε όχι το σφαγείο πρέπει να είναι ανοιχτό και στην πλήρη αρμοδιότητα του Δήμου.
Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής, που συμπίπτουν με αυτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δουλέψει το σφαγείο ο Συνεταιρισμός ή κάποια ομάδα παραγωγών σημαίνουν ιδιωτικοποίηση, δεν διασφαλίζουν τη λειτουργία του σφαγείου κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες. Και όλα αυτά λέγονται για να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης στους κτηνοτρόφους.
Αυτοί δηλαδή που οδήγησαν με τη στάση τους το σφαγείο σε κλείσιμο θα μας ρίξουν την ευθύνη ότι φταίνε οι Μανταμαδιώτες, που είτε δεν το νοίκιασαν είτε το πήραν και το έκλεισαν, τακτική προβοκατόρικη.
Γι΄ αυτό και
Απαιτούμε και δεν κάνουμε βήμα πίσω:
1. Να χρηματοδοτηθεί το σφαγείο και να ανοίξει άμεσα πριν αρχίσει η φετινή παραγωγή αρνιών.
2. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα εκσυγχρονισμού ώστε να πάρει οριστική άδεια.
3. Το σφαγείο Μανταμάδου να παραμείνει ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Αγροτικός - Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου
Μανταμάδος 27-10-2016
Δε θα τους επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν!!!
 

Μοιράσου το άρθρο!