Αγροτικά - Αλιεία

16/01/2018 - 06:50

Παραμένει κλειστό το Δημοτικό Σφαγείο Μανταμάδου

ign="center">ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ O.A.Σ.Λ.)

 

 

 

Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και το σφαγείο Μανταμάδου συνεχίζει να είναι κλειστό. Από την πρώτη εβδομάδα του κλεισίματος του σφαγείου ακούγαμε φήμες με τις οποίες είτε ενδιαφερόταν κάποιος ιδιώτης είτε τα είχε βρει με την Α.Δ.Ε.Λ. ώστε να το ενοικιάσει. Σήμερα 10 Ιανουαρίου οι φήμες έχουν ενταθεί και μαθαίνουμε ότι ο ιδιώτης για να ενοικιάσει το σφαγείο έχει βρεθεί και το μόνο που μένει είναι να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που έθεσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία από μέρους της Α.Δ.Ε.Λ..

Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση του σφαγείου καθώς το θεωρούμε εργαλείο δουλειάς των κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Μετά το πέρας της ενοικίασης του, όλα τα σφαγεία του νησιού θα είναι ιδιωτικά με αποτέλεσμα να ελέγχετε όλη η ντόπια παραγωγή και οι τιμές των αρνιών, βοοειδών. 

Η ουδέτερη τακτική την οποία ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Λέσβου όπως και η Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου για το κλείσιμο του σφαγείου βάζει ακόμα ένα βάρος στις πλάτες των κτηνοτρόφων. Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να πάρει θέση για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και να μας δείξει τις προθέσεις του δημόσια καθώς το 2016 σε δημοτικό συμβούλιο είχε πει ότι δεν θα γίνει σφάχτης (ουσιαστικά ότι δεν θέλει το σφαγείο να λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Δήμου). Βέβαια στις αρμοδιότητες των Δήμων με βάση το Ν. 3463/2006 (αρθρο 75) είναι η ίδρυση και η λειτουργία σφαγείων. Επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες και να μας ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους η Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου όπως και ο πρώην αντιδήμαρχος Μανταμάδου-Αγ. Παρασκευής νυν  πρόεδρος Δ.Ε.Δ.Α.Π.Α.Λ. καθώς είναι αυτοί οι οποίοι εκλέχτηκαν με την τωρινή δημοτική αρχή ώστε να προστατεύουν τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.

 

 

        Ο πρόεδρος                                          Ο Αντιπρόεδρος                                Ο Γραμματέας

       

 

Στέφανος Χηροπαίδης                         Νίκος Φ. Αψώκαρδος                    Μιχάλης Γροσομανίδης

Μοιράσου το άρθρο!