Αγροτικά - Αλιεία

28/02/2017 - 06:16

Ραντέβου στις 19 Μαρτίου στο Μανταμάδο δίνουν οι αγρότες

     Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων, έγινε απολογισμός των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς του νησιού μας.  Ο αγώνας μας αφήνει πείρα και παρακαταθήκη για το μέλλον αλλά και την υποχρέωση στους αγροτικούς συλλόγους να δουλέψουν καλύτερα για την προάσπιση των συμφερόντων της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς.

       Αποφασίσαμε τη συνέχιση του αγώνα γιατί πριν ακόμα καλά – καλά κοπάσει η φωνή και η αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, νέα προβλήματα έρχονται να προστεθούν.

α ) Η πρόσφατη αποκάλυψη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η δακοκτονία ενδέχεται να περιέλθει στο Υπουργείο Εσωτερικών, δημιουργώντας νέα προβλήματα και καθυστερήσεις στην έναρξη των ψεκασμών.

β ) Η απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλες για την «φέτα» ( ονομασία του λευκού τυριού του Καναδά ).

γ ) Η υποστελέχωση του οργανισμού του ΕΛΟΓ.

 Είναι από τα βασικά προβλήματα που πρέπει η Ομοσπονδία να δει και η αγροτιά να αντιδράσει άμεσα.

       Θα συνεχίσουμε με νέες μορφές πάλης  ενάντια σε αυτή την πολιτική του αφανισμού μας. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού για νέα κινητοποίηση με αφορμή την 107η επέτειο του ΚΙΛΕΡΕΡ, με εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 19 Μάρτη στο Μανταμάδο στις 12 το μεσημέρι.

      Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη αυτών που έπεσαν στο μεγαλύτερο ξεσηκωμό της φτωχής αγροτιάς και να δώσουν με την φωνή τους προοπτική νίκης για το δικό τους αγώνα, για την δική τους επιβίωση και αξιοπρεπή διαβίωση.

                                                                Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

                                                                                    Λέσβου

                                                                   Μυτιλήνη 27/02/2017

Μοιράσου το άρθρο!