Αγροτικά - Αλιεία

30/03/2015 - 11:31

"Τρελάθηκαν" στον ΟΠΕΚΕΠΕ... ! Παραλογισμός με ημερομηνία 17 Απριλίου. Καταστρέφουν τους κτηνοτρόφους

Μ

πορεί η Κυβέρνηση να άλλαξε αλλά το μπάχαλο που ακούει στο όνομα ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αλλάζει με τίποτα! Μέχρι την Παρασκευή 17 Απριλίου καλούνται τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το ΟΣΔΕ οι κτηνοτρόφοι της χώρας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου να γίνει η κατανομή εκτάσεων για βοσκοτόπους όπως αποτυπώνονται στον θεματικό χάρτη του ΟΣΔΕ για σκοπούς Κοινοτικών Ενισχύσεων

Με το  έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ με ημερομηνία 27 Μαρτίου που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Οργανισμού Γρηγόρη Αποστολάκο, επισημαίνεται ότι η αίτηση ΟΣΔΕ χρειάζεται να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Δήλωση ζωικού κεφαλαίου υποδεικνύοντας και την ακριβή θέση της μόνιμης σταβλικής εγκατάστασης

2. Δήλωση σταβλικής εγκατάστασης μετακίνησης στον τόπο όπου πρόκειται να μετακινηθεί καθώς και του ζωικού κεφαλαίου που θα μετακινήσει.

3. Κατάθεση και σκανάρισμα των παρακάτω δικαιολογητικών για βοσκότοπους που νέμεται την χρήση «ιδιωτικούς», συμπεριλαμβανομένων και των ενοικιαζόμενων από ιδιώτες ή ΝΠΙΔ, και ψηφιοποίηση τους στην ΕΑΕ 2015: • Βεβαίωση από τις Αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (Δασικές Υπηρεσίες, Περιφέρειες/Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) για την χρήση της έκτασης • Τοπογραφικό Διάγραμμα στο ΕΓΣΑ 87, θεωρημένο από την Δημόσια Υπηρεσία διαχείρισης της έκτασης κατόπιν χαρακτηρισμού της χρήσης αυτής (δεν απαιτείται σκανάρισμα).

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κος Αποστολάκος άραγε σε τι κόσμο ζει; Έχει επαφή με την πραγματικότητα; Μήπως ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του;

Πότε θα προλάβουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας να βγάλουν βεβαιώσεις από τη Δασική Υπηρεσία; Αν λάβουμε υπόψη και την περίοδο του Πάσχα τότε ουσιαστικά μένουν 10 εργάσιμες ημέρες.  Που θα βρουν χρήματα να κάνουν τοπογραφικά διαγράμματα ( μάλλον δεν θα είναι δεκτά τα απλά σκαριφήματα GPS καθώς η εγκύκλιος αναφέρει ότι το τοπογραφικό πρέπει να θεωρηθεί από Δημόσιο Υπηρεσία  -πιθανόν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας)

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με αυτό το έγγραφο ουσιαστικά πετάει την καυτή πατάτα με την επιλεξιμότητα  των βοσκοτόπων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι φορείς υποδοχής αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις! Επιρκατεί σιωπή και σύγχυση!

Ελπίζουμε οι Βουλευτές του Νομού μας να παρέμβουν άμεσα για να μπει τέλος στον παραλογισμό. Αν δεν ακυρωθεί αυτό το έγγραφο τότε οι απώλειες για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου θα είναι τεράστιες.

Μοιράσου το άρθρο!