Αγροτικά - Αλιεία

27/01/2011 - 08:08

Κινητοποιήσεις αγροκτηνοτρόφων Λέσβου

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ.

Η αγωνιστική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Στ. Σκοπελίτης, βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Χαιρέτισαν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Στρ. Αντώνας και από το ΜΑΣ ο Τ. Τσιούφης. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δ. Καραγιάννης, μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού. Στη συνέχεια έγινε πορεία μέσα από την αγορά της πόλης, όπου κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Αγρότες, εργάτες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Αγροτιά και εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». Η πορεία κατέληξε στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, όπου έγινε συμβολικός αποκλεισμός, ενώ σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιραζόταν το κάλεσμα αγώνα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, έδωσαν την υπόσχεση για περαιτέρω κλιμάκωση των αγώνων τους το επόμενο διάστημα, αφού βλέπουν την αγροτική παραγωγή του νησιού να παίρνει την κατηφόρα. «Το λάδι, το γάλα, το κρέας έχουν πλέον εξευτελιστικές τιμές και δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας», έλεγαν οι συγκεντρωμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι.

    πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  

Μοιράσου το άρθρο!