Αγροτικά - Αλιεία

27/12/2010 - 18:31

Θα...ξεκινήσουν τα Σχέδια Βελτίωσης- Σκούρα τα πράγματα για τους αγρότες των νησιών

Με διαβούλευση , με αλλαγές και αργοπορία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο εκδόθηκε  το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση  για τα Σχέδια Βελτίωσης που αφορούν τον εκσυγχρονισμό αγροτικών εκμεταλλεύσεων! Το αρνητικό είναι ότι στο ΦΕΚ δεν έχει προβλεφθεί ξεχωριστή κατανομή ποσού για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  όπως γινόταν τα παλαιότερα έτη. Αυτό σημαίνει ότι ο νησιώτης αγρότης έχει να ανταγωνιστεί με τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Διότι χρήμα για όλους δεν υπάρχει !!! Παράλληλα στο  ΦΕΚ προβλέπονται δράσεις όπως συστήματα εξοικονόμησης νερού , κοινοτικά πρότυπα και άλλα που ελάχιστη  σχέση έχουν με τις εκμεταλλεύσεις των νησιών του Αιγαίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε  ακούσει κανένα Βουλευτή των νησιών του Αιγαίου να ασχολείται με το θέμα παρόλα που το προσχέδιο του ΦΕΚ υπάρχει εδώ και μήνες στην ανοιχτή διαβούλευση.

Κατεβάστε  το ΦΕΚ: FEK Αναγκαία διευκρίνηση: Πρέπει να τονίσουμε ότι  πρόγραμμα θα τρέξει όταν εκδοθεί τη προκήρυξη.  Το ΦΕΚ  με την Υπουργική Απόφαση περιγράφει τις γενικές αρχές δεν είναι είναι προκήρυξη.

Μοιράσου το άρθρο!