Ανακοινώσεις Φορέων

13/12/2017 - 10:27

14 Δεκεμβρίου - Γενική απεργία - Όλες οι ανακοινώσεις

 
 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ εφαρμόζει, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών. Η νέα φοροληστεία, σε συνδυασμό και με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα των νησιών μας, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι ο βασικός άξονας της νέας επίθεσης που εξαπολύεται.
 
Προχωρώντας ακάθεκτα η κυβέρνηση και θέλοντας να ικανοποιήσει στο ακέραιο τις ορέξεις των καπιταλιστών ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των αγώνων μας, με το χτύπημα που προσπαθεί να επιφέρει στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση, στη δράση και οργάνωση των εργαζομένων. Τα νέα αυτά βάρβαρα μέτρα πάνε χέρι – χέρι και με την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις. Επιστρατεύουν κάθε μέσο ώστε να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ – ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
 
Στα νέα βάρβαρα μέτρα δίνουμε μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε την πάλη μας μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
 
Διεκδικούμε:
 
·                     Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
·         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά μας.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
 
----------------------
 
                                             
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017
 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λέσβου συμμετέχει στη 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν. 
Η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη είναι Πανελλαδική – Πανεργατική (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ) και συμμετέχουν σε αυτήν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση  στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.
Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. 
Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι – περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα. 
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή, τροπολογία (άρθρο 21 Ν. 4489/2017) που ψήφισε, προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη. Αυτή η απεργία έχει ήδη, απαιτήσει πανυπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. 
Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε: 
1. Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).  
2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. 
3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου. 
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. 
5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν. 
6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. 
7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. 
 
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017
Απεργιακή Συγκέντρωση 
Στα Κεντρικά Λύκεια 11:00 π.μ.
 
 
 
Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ Λέσβου 
 
 
---------------
Η Εργατική Λέσχη Λέσβου καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 14/12 στις 11:00 στα Κεντρικά Λύκεια.
 
Σε μια ακόμα κίνηση πολιτικού θράσους και κανιβαλισμού, η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία περιστέλλει και ακυρώνει ουσιαστικά το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων να κηρύσσουν απεργία! Η τροπολογία αποσύρθηκε στο παρά πέντε, ώστε να ξανάρθει σε λίγες μέρες ως νόμος για ψήφιση!
 
Η συγκεκριμένη απεργία βρίσκει τον λαό αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών ληστών. Δούλοι του 21ου αιώνα, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζομένων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα. Με κυβερνήσεις και πολιτικό σύστημα υποτακτικό στο κεφάλαιο και τις επιλογές του. Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ μας καλεί να γίνουμε ξανά θυσία για την ‘’ανάπτυξη’’ των κερδών του κεφαλαίου, για τα αιματηρά πλεονάσματα, στήριγμα του ευρωμνημονιακού καθεστώτος διαρκείας. Μας καλεί να πληρώσουμε το λογαριασμό των μέτρων της 3ης αξιολόγησης που έχει ως προϋπόθεση το κτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Ένας κυβερνητικός συνασπισμός με πραγματικό ποσοστό λίγο πάνω από 20% επί όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, που στηρίζεται σε «μπόνους» 50 εδρών του  εκλογικού νόμου, απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 50% +1 επί των οικονομικά εντάξει μελών τους! Το ρεσιτάλ του αυταρχισμού πάει πλάι πλάι με την στήριξη των εργοδοτών, απαλλάσσοντας τους από την αυτοδίκαιη αποζημίωση του εργαζόμενου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. 
 
Η συγκεκριμένη απεργία έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα τους λαούς. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ στηρίζει απόλυτα την πολεμική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή, παραμένει το ‘’καλό παιδί’’ του ΝΑΤΟ και της Δύσης, παραχωρεί χωρίς δισταγμό τη Σούδα και άλλες βάσεις στους ‘’φονιάδες των λαών΄΄, ενώ αυξάνει και τις πολεμικές δαπάνες. 
 
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Όχι μόνο δεν προτείνουν κανένα αγωνιστικό σχέδιο, αλλά έχουν σημάνει απεργοσπασία και παράδοση.
 
Τους «σεισμούς που μέλλονται για να ‘ρθουν» φοβάται η κυβέρνηση. Την οργή και αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων. Ο φόβος ότι θα ξεσπάσουν μαζικοί αγώνες που θα διευρύνουν τον κύκλο των σημερινών κινητοποιήσεων, αλλά και των αγωνιζόμενων, οδηγεί στην αντιδημοκρατική μεθόδευση.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, 
στα Κεντρικά Λύκεια στις 14/12 στις 11:00.
που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, στην ταξική συγκέντρωση της απεργίας 
 
Ενάντια στη 3η αξιολόγηση που φέρνει  η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική πάνω στις πλάτες του λαού μας. 
Για την αποτροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. 
Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα. 
Να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια» από τις απεργίες και τους αγώνες, από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς. 
Να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. 
Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος και να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση
 
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΣΒΟΥ
 
-------
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά του νησιού μας να συνεχίσει τον αγώνα για την επιβίωσή της, συμμετέχοντας μαχητικά στην απεργία της πέμπτης  14 Δεκέμβρη  στη πλατεία Σαπφούς που οργανώνει το Παλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, όλοι στον αγώνα μαζικά και αποφασιστικά να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές και τα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά μέτρα των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.
Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και των οικογενειών μας μέσα από ένα άλλο δρόμο οικονομικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας το πλούτο που εμείς παράγουμε.
Αγρότες – κτηνοτρόφοι όλοι τη Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς.
 
----------
 

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Συγκέντρωση  στην  πλατεία  Σαπφούς 11π.μ.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα  που σχεδιάζουν σε βάρος μας ξέχωρα από την υποκριτική στάση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.  Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, για να μπουν και άλλοι συνάδελφοι στη μάχη.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης   να φέρει σαν τον κλέφτη  στη Βουλή, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο και με ψήφιση άρον-άρον την επόμενη μέρα, νομοθετική ρύθμιση  για το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, την πιο σημαντική κατάκτηση των εργαζόμενων, δείχνει τι είναι αυτό που πραγματικά τους φοβίζει. Θέλουν να φιμώσουν αυτούς που διεκδικούν, που δε συμβιβάζονται με την αθλιότητα, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σε αυτό που συμβαίνει δίπλα τους.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης»  δεν  έχει αίσιο τέλος για τους εργαζόμενους.  Απόδειξη τα νέα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που ετοιμάζονται να περάσουν.  Νέες  μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής  κατοικίας  για τα «κόκκινα  δάνεια» των τραπεζών.  Στο τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 αποτυπώνεται ανάγλυφα ποιός χάνει και ποιός κερδίζει. Από τη μία σφαγείο στα κονδύλια για Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, συνολικά για τις κοινωνικές παροχές ύψους 1,7 δις.  Από την άλλη ζεστό χρήμα 6,75 δις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μιλάνε για «εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας» όταν  προβλέπεται νέα μείωση  το 2018 της ήδη  πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και τα ΚΥ.

Επαίρονται  για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς στην Υγεία, τη στιγμή που υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό, που αυξάνονται οι συμμετοχές των ασθενών, που συρρικνώνονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.    

Προπαγανδίζουν ότι αναβαθμίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ όταν:                                                      

-  επιδεινώνονται συνεχώς οι συνθήκες  που δουλεύουμε, με την εντατικοποίηση, τις εξαντλητικές εφημερίες ,την περιπλάνηση από το ένα ΚΥ στο άλλο, για να μπαλώνουμε τρύπες και να καλύπτονται οι εφημερίες,         

 - με το νέο ιατρικό μισθολόγιο αλλά και με πρόσφατες αντι «ασφαλιστικές» ρυθμίσεις  είχαμε μειώσεις, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017, των καθαρών τακτικών αποδοχών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς  που ξεπερνούν τα 100 ευρώ το μήνα.

- γενικεύονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης

 

 Έχουν το θράσος να μιλάνε για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας όταν πάνω από  1300 συνάδελφοι συμβασιούχοι (επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ) είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.

Τελικά, το μόνο που αναβαθμίζεται είναι η εμπορευματική τους λειτουργία με όρους αυτοχρηματοδότησης, με κριτήριο να βγάζουν κέρδη πουλώντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Ως εδώ! Με τις αυταπάτες ,την αναμονή, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Παραμερίζουμε όλους όσους υπονομεύουν με κάθε τρόπο την άνοδο της οργάνωσης και του αγώνα.  Κάνουμε δική μας  υπόθεση την επιτυχίας της απεργίας.   Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί των Κ.Υ. ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Διεκδικούμε:                                                                                                                                                         

-Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.  Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.

-Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.

-Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος  επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.

-Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης (Επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ, «μπλοκάκι» κα). Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

                ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ

 Με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

 

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 


 

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου

και στη συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11π.μ.

Μυτιλήνη, 11 Δεκεμβρίου 2017

Η κυβέρνηση στα πλαίσια εφαρμογής του 3ου Μνημονίου, με τον προϋπολογισμό του 2018 και τα 113 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (από τα 21 δισ. του 2017 στα 19,4 δισ το 2018), για τα νοσοκομεία (από τα 1,3 δισ ευρώ το 2017 στο 1 εκατ.), για τις συγκοινωνίες κτλ. Επιδιώκει το 2018 να εισπράξει επιπλέον 950 εκατ. από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την αύξηση των φόρων και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Φέρνει νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνων και πολύτεκνων) και στις συντάξεις. Με τον νόμο Κατρούγκαλου θα γίνει επανυπολογισμός και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των παλιών συνταξιούχων από 1/1/2019. Το ΕΚΑΣ από τα 320 εκατ. το 2017 θα μειωθεί στα 80 εκατ. το 2018 και θα καταργηθεί εντελώς το 2019. Επιταχύνει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ - ενέργεια, νερό κτλ). Γενικεύει τους πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς και μη) λαϊκής κατοικίας. Προωθεί τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία και στην εκπαίδευση, τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και την ανακύκλωση της ανεργίας. Προσπαθεί να περιορίσει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Θα παρεμποδίζει την προκήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, θέτοντας ως προϋπόθεση τη συμμετοχή 50% + 1 των μελών στη ΓΣ. Η υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα, πάει πακέτο με την επανεμφάνιση των ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς, στους απεργούς, στους φοιτητές,  απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο.

Το δημόσιο σύστημα υγείας παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, παραμένει σε κατάσταση διάλυσης. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, κάθε χρόνο μειώνονται. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ελάχιστες. Για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν, έχουν κάνει καθεστώς τις προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας: 12μηνες συμβάσεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ, πρόσληψη επικουρικών γιατρών από το ΕΣΠΑ, συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ κτλ. Το αποτέλεσμα είναι τα κενά να επανεμφανίζονται μετά το τέλος των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι να παραμένουν κατά διαστήματα απλήρωτοι. Όπως οι 500 επικουρικοί γιατροί, που έχουν κλείσει 24 μήνες στην ίδια θέση και είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.

Ο νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, θα μετατρέψει σε λάστιχο το ωράριο εργασίας μας και τις ζωές μας. Θα δουλεύουμε περισσότερες ώρες, με λιγότερα ρεπό και απλήρωτες εφημερίες ετοιμότητας. Με το υπάρχον ελάχιστο και γερασμένο ιατρικό προσωπικό οι αναγκαστικές μετακινήσεις, θα συνεχίσουν να είναι καθεστώς, για να καλύπτονται τις ανάγκες εφημέρευσης. Το νέο ιατρικό μισθολόγιο που θα ισχύσει με αναδρομική ισχύ από 1/1/2017, φέρνει μειώσεις στους μισθούς. Η θεσμοθέτηση εξεταστικού Γολγοθά αποθαρρύνει τους νέους ειδικευόμενους. Με τέτοιες συνθήκες, οι νέοι γιατροί θα συνεχίζουν να φεύγουν μετανάστες και τα Νοσοκομεία της περιφέρειας (όπως το Βοστάνειο), θα παραμένουν άδεια από ειδικευόμενους και νέους επιμελητές. Η αξιολόγηση των μονάδων υγείας στο άμεσο μέλλον, θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων, κλινικών, κέντρων υγείας και νοσοκομείων. Η ΠΦΥ που πήγε να στήσει η κυβέρνηση με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δίχρονες συμβάσεις εργασίας βάλτωσε.

Χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα με σχέδιο αποφασιστικής αναμέτρησης με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, για την ανατροπή των νέων μέτρων και της σημερινής κατάστασης, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου. Χρειάζεται συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων, ώστε προχωρήσουμε σε απεργιακή κλιμάκωση, ξεπερνώντας τις επετειακές ντουφεκιές των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

Με τη συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου απαιτούμε: Νέα κλαδική συμφωνία με 5ήμερο - 6ωρο – 30ωρο, μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών που είχαμε και την επαναφορά τους στα επίπεδα προ κρίσης και μνημονίων. Πληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών του 2012. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο Βοστάνειο και την Π.Φ.Υ. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κτλ) σύμφωνα με τις ανάγκες. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της δημόσιας περίθαλψης. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών για την ειδικότητα. Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων. Άμεσες λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του Βοστανείου, της Μ.Υ. και των Κ.Υ. Να σταματήσει η διαδικασία αξιολόγησης των κλινικών με στόχο τη συρρίκνωση του Ε.Σ.Υ. Αγωνιζόμαστε για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  Ε.Σ.Υ.  ΛΕΣΒΟΥ

 


ΜΑΖΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Μετά από το επιτυχημένο μοίρασμα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, όπου μοιράστηκαν κείμενα στους μετανάστες για να συμμετέχουν και αυτοί στην γενική απεργία σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους της Λέσβου, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό στηρίζει και συμμετέχει στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14/12 στις 11:00 στα Κεντρικά Λύκεια.

Η συγκεκριμένη απεργία πρέπει να αποτελέσει αφετηρία ενός ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου ΕΕ και ΔΝΤ. Σε μια περίοδο που από την μία συνεχίζεται η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και από την άλλη η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες.

Στη Λέσβο το σκηνικό έντασης σχετικά με το προσφυγικό συνεχίζεται. Η Περιφερειακή Αρχή “σφυρίζει” αδιάφορη, όπου στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πέρα από τις γενικόλογες περιγραφές που έκανε η κ. Καλογύρου για άλλη μια φορά επέλεξε να μην τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει την ξενοφοβική πολιτική με την τελευταία του παρέμβαση στο Εμπορικό Λιμάνι όπου προσπάθησε να  μπλοκάρει την εκφόρτωση των κοντέινερ που προορίζονταν για τους χιλιάδες πρόσφυγες που κοιμούνται ακόμη σε καλοκαιρινές σκηνές στην Μόρια. Από την άλλη, ο θρασύδειλος υπουργός Μουζάλας τονίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε άλλους νεκρούς. Παράλληλα συνεχίζεται ο αγώνας των 35 προσφύγων στα κατειλημμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας να συνεχίσουν το ταξίδι προς στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να ελευθερωθεί ο ένας εξ αυτών που κρατείται και απειλείται με άμεση απέλαση. Η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  μοιάζει να βρίσκεται σε παράκρουση. Αρχικά έψαχνε να βρει υποκινητές. Στην συνέχεια ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με του πρόσφυγες προσπαθώντας να τους διασπάσει. Μες στην παραζάλη της δημοσιεύει κείμενα στα οποία εξαπολύει επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης. Ας μην γελιόμαστε , κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες το μόνο που φοβούνται είναι ο κοινός συντονισμός των καταπιεσμένων. Τρέμουν στους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Ας τους επιβεβαιώσουμε. Ντόπιοι και πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί ενάντια στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για :

•    Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι εγκληματικές επιθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των τοπικών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών, του ΙSIS.
•    Προστασία των προσφύγων, χορήγηση ασύλου σε όλους χωρίς απορρίψεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και για ελεύθερη μετακίνηση ανάμεσα στις χώρες. Να σταματήσουν οι απελάσεις και οι εγκλεισμοί. Να κλείσει η ΜΟΡΙΑ.
•    Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγειονομική περίθαλψη. Όχι στην απομόνωση-γκετοποίηση των προσφύγων. Στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.
•    Να ζήσουμε όλοι και όλες μαζί σε ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.
Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των 35 προσφύγων που βρίσκονται στα κατειλημμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
 

Μοιράσου το άρθρο!