Ανακοινώσεις Φορέων

15/03/2017 - 07:11

15 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή - Κάλεσμα από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου

 

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι σαν λαός υστερούμε σημαντικά όσον αφόρα την αγωγή καταναλωτή. Ότι αντιλαμβανόμαστε και όπως ενεργούμε αν ενεργούμε  γίνεται περιστασιακά και μέσα από τον αυθορμητισμό μας.

Σήμερα δυστυχώς η ιδιότητα του πολίτη που αποφασίζει περιορίζεται και έχει γιγαντωθεί η ιδιότητα του καταναλωτή . Ενός καταναλωτή που στην πλειοψηφία του αγνοεί τα δικαιώματα του και τους τρόπους διεκδίκησης των , όταν αυτά παραβιάζονται από τις στρεβλές η εσκεμμένες πρακτικές της αγοράς Ο καταναλωτής καθημερινά  παίρνει και υλοποιεί αποφάσεις που επηρεάζουν την οικονομική του οντότητα, την υγεία του το μέλλον του. Είναι λοιπόν πρόδηλο ότι έχει ανάγκη μιας γνώσης που θα τον καθιστά ποιο υπεύθυνο και συνετό στις επιλογές του και δεν θα γίνεται εύκολο θύμα εκμετάλλευσης.

Εμείς στην Ένωση Καταναλωτών στα 20 και πλέον χρόνια δράσης μας έχουμε αποκτήσει γνώσεις και πείρα που μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες μας με εκατοντάδες  παρεμβάσεις  ή και  όσες φόρες μας το ζητήσουν ατομικά. Αυτό θα θέλαμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Περά από αυτό όμως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  με αφορμή την 15 Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή, αποφάσισε, να απευθυνθεί σε όλους τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του νησιού της Λέσβου και να προτείνει. Όποιος Σύλλογος η ομάδα ατόμων επιθυμεί, να μας καλέσει να μιλήσουμε σε μια συγκέντρωση που θα οργανώσει , για ζητήματα προστασίας καταναλωτή  αλλά και να δείξουμε πως μπορούμε εξωδικαστικά να επιλύσουμε ζητήματα που ανακύπτουν. Ακόμα να ανταλλάξουμε γνώμες και πληροφορίες για την κατάσταση της αγοράς.

Είμαστε λοιπόν στην διάθεση σας στην διάθεση όλων αφού μας καλέσουν  να μιλήσουμε για όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές.

Τηλ. Επικοινωνίας 2251025738 .

 

Μυτιλήνη, Μάρτιος 2017

 

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!