Ανακοινώσεις Φορέων

11/09/2017 - 07:59

Δεν ήταν ο γαλατάς, ήταν ο Μουζάλας με τα ΜΑΤ στη Μόρια για μαζικές απελάσεις

&n

bsp;

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ

Δεν ήταν ο γαλατάς, ήταν ο Μουζάλας με τα ΜΑΤ στη Μόρια για μαζικές απελάσεις

Στα δύο χρόνια από την επέτειο του πνιγμού του μικρού Αϋλάν διάλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις από τη Μόρια στη Τουρκία με μεθόδους που θυμίζουν πρακτικές άλλων καθεστώτων.


Το μπλόκο γύρω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια και η εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο με στόχο τις μαζικές συλλήψεις για απέλαση στη Τουρκία εκατοντάδων είναι μια ενέργεια που θυμίζει την βαρβαρότητα των πρακτικών αποικιακών στρατών κατοχής. Δεν είχαν ανάγκη να βάλουν κουκούλες καθώς το έκαναν στο σκοτάδι. Ξύπνησαν τους πρόσφυγες πόρτα-πόρτα και τους συνέλαβαν στο κρεβάτι πριν καν πάρουν το πρωινό. Μόνο η ελληνική χούντα έστελνε χαράματα τους  χωροφύλακες την ίδια ώρα που ο γαλατάς μοίραζε τις φιάλες για να συλλάβουν δημοκράτες!


Είναι ντροπή και προσβολή στις δημοκρατικές ευαισθησίες όλων τέτοιοι τύπου κατασταλτικές πρακτικές. Η προληπτική καταστολή αποτελεί πρακτική επικίνδυνη για τις ελευθερίες όλων όταν η αντίσταση των προσφύγων σε ρατσιστικές συμφωνίες όπως αυτή της ΕΕ με την Τουρκία έχει καταδικαστεί από ένα μεγάλο φάσμα φορέων και οργανισμών δικαιωμάτων.

Την ίδια πρακτική εφάρμοσαν και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του Ελληνικού, μπαίνοντας χαράματα και συλλαμβάνοντας ανθρώπους που αντιστάθηκαν ξανά και ξανά στην ρατσιστική χειραγώγηση των προσφύγων.
Αυτές οι πολιτικές του εγκλωβισμού των προσφύγων και των απελάσεων που προωθεί ο Μουζάλας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποθρασύνει τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής τα οποία επιτέθηκαν την Παρασκευή σε αντιφασίστες αγωνιστές που έσβηναν εμετικά ναζιστικά συνθήματα στη Παγανή.

Η παραβίαση με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο του δικαιώματος στο άσυλο για χιλιάδες κατατρεγμένους από τους πολέμους και τις δικτατορίες είναι ο κανόνας για την ΕΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αποκορύφωμα την επαίσχυντη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και συμπλήρωμα της την συμφωνία με τις συμμορίες οπλαρχηγών της Λιβύης για το εγκλωβισμό προσφύγων στην έρημο της Λιβύης. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων που αντιμετώπισαν απόρριψη της αίτησης του για άσυλο δεν είχαν την παραμικρή νομική στήριξη όπως είχαν δικαίωμα.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και μαζί τους  ελληνική είναι συνένοχες  για τους μαζικούς πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στα χέρια των διακινητών, γυναικών και παιδιών στα νερά της Μεσογείου.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι μαζικές απελάσεις, να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα και να δοθεί άσυλο και στέγη για όλους. Να κλείσει το Νταχάου της Μόρια εδώ και τώρα και να συνεχίσουν οι πρόσφυγες το ταξίδι τους.

Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με τους πρόσφυγες θα δώσουν τη δικιά τους δυναμική απάντηση με συγκέντρωση στη Πλατεία Σαπφούς.

Μοιράσου το άρθρο!