Ανακοινώσεις Φορέων

29/09/2017 - 05:52

Δραστηριότητες Σεπτεμβρίου Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ήρθε  το νησί μας η Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ.  κ. Χρύσα Τζελέπη, κάνοντας την επίσημη επίσκεψή της στους Ρ. Ομίλους Καλλονής και Μυτιλήνης.

ΚΑΛΛΟΝΗ

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο «ΜΑΛΕΜΕ» στην Καλλονή πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική συνεστίαση προς τιμήν της. Παρόντες από το Ρ.Ο. Μυτιλήνης ο Βοηθός Διοικητής Ηλίας Παπαγεωργίου ο τ. Διοικητής Νίκος Κουζινόγλου με τη σύζυγό του Ουρανία, η Ελλάς  Νικοδήμου.  

Ο πρόεδρος του Ρ.  Ο. Καλλονής Ιγνάτιος Καραθεοδώρου καλωσόρισε τη Διοικητή  και με λίγα λόγια αναφέρθηκε στην ιστορία του  Ομίλου, τις προσπάθειες εδραίωσής  του, και τους επόμενους στόχους και δράσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές μέλλον.

Η Διοικητής της Περιφέρειας, με το γλαφυρό της λόγο, κέρδισε τους παρισταμένους. Μίλησε για τους στόχους της Περιφέρειάς μας και γενικότερα για το Ρόταρυ και την μεγάλη του προσφορά σ’ όλο τον κόσμο. Αναφέρθηκε σε τρόπους που μπορούν να δράσουν οι Ρ.  Όμιλοι χωρίς μεγάλο κόστος, τη σημασία των Δημοσίων Σχέσεων και της εικόνας του Ρόταρυ στην κοινότητα, στο ευρύ κοινό του νησιού μας και της περιφέρειας.

Ακολούθησε η εισδοχή στον Όμιλο της κ. Μιχαέλας Καψάλη ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «ΜΑΛΕΜΕ».

Τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ζεστή κουβέντα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα. 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» έγινε πανηγυρική συνεστίαση στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από πενήντα ροταριανοί και φίλοι του Ρ.Ο. Μυτιλήνης.

Παρόντες ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Καλλονής Ιγνάτιος Καραθεοδώρου, ο ρ. Πωλ Σταματέλλης με τη σύζυγό του, από τον Ρ.Ο. Colborne, Αυστραλίας,  με τον οποίο ο Όμιλός μας έχει αδελφοποιηθεί, επίσης ο δημοσιογράφος και συγγραφέας,  Mark Simon από την Αυστραλία, και  ο δημοσιογράφος και Δ/ντης  του LESVOSNEWS.GR Γιάννης Συνάνης.

Την προσευχή ανάπεμψε η Δ/της της 2484ΠΔΡ Χρύσα Τζελέπη. Ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Μ. Λευτέρης Χαβραλής αφού καλωσόρισε την Δ/τη και τους επισκέπτες αναφέρθηκε αρχικά στο σημαντικό γεγονός της επίσκεψης και στη συνέχεια μίλησε για την μέχρι σήμερα δράση του Ομίλου μας την τρέχουσα χρονική περίοδο. Ιδιαίτερα  τόνισε την ολοκλήρωση του στόχου, για την αγορά ενός ειδικού καθίσματος αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Β.Ι.Γ. Νοσοκομείου της πόλης μας, και στις συνεστιάσεις που πραγματοποιήσαμε σε εξοχικά σπίτια ροταριανών για το σκοπό αυτό, ευχαριστώντας παράλληλα τους ροταριανούς και τους φίλους του Ομίλου που βοήθησαν για την επίτευξή του.

 

 

Ακολούθως ανακοίνωσε το νέο στόχο του Ομίλου μας, που είναι η  δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της πόλης μας, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια της Δ/τού για την επίτευξή του.

Ο γραμματέας του Ομίλου Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης, αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στις προσεχείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ομίλου μας, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των σεισμοπαθών του νησιού μας και ιδιαίτερα της Βρίσας, και τις μέχρι τώρα ενέργειές μας για τον σκοπό αυτό. Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν σταλεί στον Όμιλό μας από τους Ομίλους της περιφέρειάς μας χρήματα και δέματα, τα οποία θα προωθήσουμε στοχευμένα στις πραγματικές ανάγκες, σύμφωνα με τις υποδείξεις της τοπικής επιτροπής Βρίσας, στην οποία συμμετέχει και ο Ευστράτιος Καραγεωργίου, εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο και ροταριανός, μέλος του Ομίλου μας.

Η Δ/της έλαβε το λόγο και ευχαρίστησε τους ροταριανούς για τη θερμή υποδοχή που της επεφύλαξαν. Συνεχάρη τον Όμιλό μας για την σημαντική του προσφορά και τόνισε ότι είναι υπερήφανη που ένας τέτοιος Όμιλος υπάρχει στην Περιφέρειά μας και είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κάλεσε  στο βήμα τον ρ. Ευστράτιο Καραγεωργίου ο οποίος με λίγα και μεστά λόγια παρουσίασε το μέγεθος του προβλήματος την μέχρι τώρα παρασχεθείσα βοήθεια. Σκιαγράφησε τις υπάρχουσες ανάγκες και επικεντρώθηκε στο Σχολείο της Βρίσας το οποίο έχει καταστραφεί εντελώς και ανέφερε ότι θα λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα σε λυόμενες αίθουσες. Τόνισε, καταχειροκροτούμενος,  ότι θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειες του Ομίλου μας για κάθε είδους βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Δ/της στη κύρια ομιλία της, αναφέρθηκε στις δυνατότητες και προοπτικές της Περιφέρειάς μας, στους στόχους και τις προσδοκίες της για το Ελληνικό Ρόταρυ αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων μέσα από τα προγράμματα του Ροταριανού Ιδρύματος. Ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα θα ξαναβρίσκεται στον Όμιλό μας και τη Λέσβο, για τη οργάνωση και πραγματοποίηση πολύπλευρου ενημερωτικού Σεμιναρίου για επιμόρφωση των ροταριανών των Ομίλων Μυτιλήνης και Καλλονής.

 

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, λαβάρων και σημαιών.

Ο Βοηθός Δ/της Ηλίας Παπαγεωργίου σε σύντομη παρέμβασή του τόνισε τη σημασία της επίσκεψης της Διοικητού και της προσέφερε το τελευταίο του βιβλίο.

   Τέλος δόθηκε συνέντευξη της της Διοικητού, του προέδρου και του γραμματέα του Ομίλου μας στο δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη του LESVOSNEWS.GR που βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

 

 

Για τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης

Σπύρος Καρδακάρης

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!