Ανακοινώσεις Φορέων

02/06/2017 - 06:01

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ : Επαγρύπνηση και Αγώνας για την ΕΙΡΗΝΗ ενάντια στο ΝΑΤΟ

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη βδομάδα που πέρασε, επιβεβαιώνει το συμπέρασμα που βγαίνει από κάθε δραστηριότητα αυτής της πολεμικής-δολοφονικής μηχανής: Ετοιμότητα και δράση για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ και ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ.

Στη Σύνοδο που συμμετείχαν οι ηγέτες (πρόεδροι και πρωθυπουργοί) των χωρών-μελών επισφραγίστηκε «η μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου» όπως τόνισε με υπερηφάνεια ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ. Οχτώ στρατηγεία στην Αν. Ευρώπη, Δύναμη Ταχείας Επέμβασης 40.000 ανδρών, 4 πολυεθνικοί σχηματισμοί μάχης στις χώρες της Βαλτικής και Πολωνία, ενισχυμένη παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα με εναέριες και ναυτικές δυνάμεις, πολυεθνική ταξιαρχία με έδρα τη Ρουμανία, ανάπτυξη πυραύλων στην Αν. Ευρώπη, Ναυτικές επιχειρήσεις σε Αιγαίο, Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο. Διείσδυση και αποσταθεροποίηση στα Δυτ. Βαλκάνια (Κόσοβο, Σκόπια, Μαυροβούνιο), βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας, στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν, παρουσία στην Υποσακχάρια Αφρική και η λίστα δεν έχει τέλος. Το ψέμα και η λαθροχειρία που αναπτύσσεται από όλους ανεξαιρέτως τους απολογητές και υποστηρικτές του ΝΑΤΟ ότι όλα αυτά γίνονται για την ασφάλεια και την ειρήνη δεν μπορούν να κρύψουν το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ εμφανίζεται σα «σωματοφύλακας» των μονοπωλιακών ομίλων και των συμφερόντων του κεφαλαίου από το οποίο στηρίζεται και με τη σειρά του το στηρίζει, για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών ενέργειας και γενικότερα για τον έλεγχο των γεωστρατηγικών ζωνών επιρροής των διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κ.ά.) είναι που προκαλούν εντάσεις, πολέμους, αιματοχυσίες, προσφυγιά που με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται προσχηματικά για επεμβάσεις. Το αποτέλεσμα μετατρέπεται σε αιτία και έτσι ο φαύλος κύκλος του αίματος συνεχίζεται.

Ο πλούτος της κάθε χώρας, η γεωστρατηγική της θέση, η ενέργεια από πηγή ευημερίας, γίνονται αίτια για δυστυχία, πολέμους και αιματοχυσίες.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα είδαν τα «επίσημα και έγκυρα» ΜΜΕ που τα μόνα που διέκριναν στη Σύνοδο Κορυφής ήταν οι χειραψίες, οι συμπεριφορές των ηγετών και το νέο κτίριο της λυκοσυμμαχίας (που και αυτό έγινε από τον παραγόμενο πλούτο των εργατών).

Με ύπουλο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας το δρόμο των προκατόχων της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φοράει τον «αριστερό μανδύα» και χρησιμοποιεί ψευτοπροοδευτική φρασεολογία για να εμπλέξει τη χώρα μας και το λαό μας στα αντιδραστικά και φιλοπόλεμα σχέδια της λυκοσυμμαχίας.

«Θα εξακολουθήσουμε με το ειδικό γεωστρατηγικό μας βάρος να ανταποκρινόμαστε ενεργά στις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ!» δήλωνε βασιλικότερος του βασιλέως ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής. Αιδώς Αργείοι!

Με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία, προσπαθούν να αναβαθμίσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, για το λογαριασμό της οποίας δουλεύουν, στην ευρύτερη περιοχή σε βάρος των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού, που πληρώνει με τον πλούτο που παράγει και με το αίμα των παιδιών του, αν χρειαστεί!

Στη Σύνοδο Κορυφής συζητήθηκε και κάτι άλλο: Οι χώρες-μέλη να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ανταποκριθούν στην υποχρέωση του να θυσιάζουν το 2% του ΑΕΠ στη λυκοσυμμαχία (απόφαση Συνόδου Κορυφής Ουαλίας 2014). Η συζήτηση αυτή δεν αφορούσε τη χώρα μας, γιατί η Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας, των υποσιτιζόμενων παιδιών, της υποβαθμισμένης Υγείας και Παιδείας ανήκει στις μοναδικές 5 χώρες του ΝΑΤΟ που εκπληρώνουν και με το παραπάνω τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Οι ζωές μας και ο πλούτος που παράγουμε είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις για να τις αφήνουμε να τις διαχειρίζονται οι κάθε λογής πολεμοκάπηλοι με όποια μάσκα και αν παρουσιάζονται. Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να επαγρυπνεί και να εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας, να κτυπά στην καρδιά του προβλήματος που είναι η οικονομία και η εξουσία του κεφαλαίου.

Να χειραφετηθεί από τα συμφέροντα που είναι πάνω απ’ αυτόν και τον εκμεταλλεύονται για «να εργάζεται και να παλεύει για τα συμφέροντα της τάξης του»

  • Ζήτω η Αλληλεγγύη των Λαών
  • Έξω από το ΝΑΤ
  • Ούτε γη, ούτε αέρα, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Μοιράσου το άρθρο!