Ανακοινώσεις Φορέων

04/07/2017 - 06:04

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ, το Αντιιμπεριαλιστικό – Αντιπολεμικό Διήμερο που διοργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 1-2 Ιούλη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Οι εργαζόμενοι, πολλοί φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας ανταποκρινόμενοι κάλεσμα του εργατικού κέντρου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, κάνοντας την, υπόθεση δική τους με την προετοιμασία και την μαζική συμμετοχή.

Το Σάββατο 1 Ιούλη το άνοιγμα των εκδηλώσεων έκανε ο Παναγιώτης Βαλάκος, μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου, ευχαριστώντας για τη μεγάλη συμμετοχή τόσο των φορέων & πολιτιστικών συλλόγων όσο και του κόσμου που παραβρέθηκε. Έπειτα διαβάστηκε ο χαιρετισμός του Τούρκου συναγωνιστή Ozge Atsacan, που λόγω δυσκολιών δεν κατάφερε να παραβρεθεί. Την σκυτάλη πήρε η παιδική χορωδία των Animato όπου παρουσίασαν το μουσικό-θεατρικό έργο ο «Κόκκινος Γάτος» με αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά μηνύματα. Στη σκηνή τους διαδέχθηκαν ο διεθνής πολιτιστικός σύλλογος «Ναντέζντα». Έπειτα τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου έβαλαν ξεχωριστή πινελιά στη βραδιά παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς.0

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρή Ασλανίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια αλλά και σε όλο τον κόσμο, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις να επεκτείνονται, κάλεσε τον λαό, τους εργαζόμενους να μην σκύβουν το κεφάλι, να μην μένουν θεατές στον ίδιο τους τον σφαγιασμό, να συμπορευτούν με το ταξικό-εργατικό κίνημα, να αγωνιστούν για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, για να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή στις επεμβάσεις. Τόνισε ότι ο λαός έχει πείρα, ότι όπως έπραξε και το 1999 με το Γιουγκοσλαβικό δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Σερβίας και καταδικάζοντας τη συμμετοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης έτσι και σήμερα ο αγώνας πρέπει να ενταθεί ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ που μπλέκουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Ακολούθησε συναυλία με τα «Φώτα Απέναντι» και η βραδιά έκλεισε με τον Παντελή Θαλασσινό ο οποίος ενθουσίασε τον κόσμο, «ταξιδεύοντας» τον με τη μελωδική του φωνή.

 

Την Κυριακή 2 Ιούλη η βραδιά ξεκίνησε με το χορευτικό «η Πρόοδος» και ακολούθησε μουσικό – θεατρικό αφιερωμένο στο έργο του Μπ. Μπρεχτ.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ ο οποίος αναφέρθηκε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τη γη και τις δράσεις που έχει αναπτύξει το κίνημα ειρήνης. Ακολούθησε συναυλία από μουσικό σχήμα με εργατικά τραγούδια και το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, το 2ο εργατικό φεστιβάλ έκλεισε με λαϊκό γλέντι από το σωματείο μουσικών.

 

Στο χώρο υπήρχαν περίπτερα σωματείων καθώς και έκθεση φωτογραφίας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!