Ανακοινώσεις Φορέων

01/10/2015 - 13:31

Να αναθεωρήσει η Κυβέρνηση το θέμα με το ΦΠΑ στα νησιά ζητούν οι υπάλληλοι στη Γραμματεία Αιγαίου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αμέσως μετά τις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου 2015 προχώρησε σε μερική αναδιοργάνωση-ανασύσταση του κρατικής δομής (Υπουργείων).

Θεωρούμε ως θετικό το γεγονός την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Υπουργείου ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ δεδομένου ότι, η Νησιωτικότητα σε εθνικό επίπεδο έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά και επιπλέον με τον Νόμο 4150/2013 έχει θεσπισθεί η υποχρεωτική εφαρμογή της ρήτρας Νησιωτικότητας.
Ειδικότερα, πρωταρχικός στόχος  της Γενικής  Γραμματείας Αιγαίου  και Νησιωτικής Πολιτικής είναι να αναλάβει και να υλοποιήσει εκείνες τις πολιτικές που προάγουν την Νησιωτικότητα.
 
Την ίδια στιγμή όμως, η Κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου προχωρεί στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, μία πολύ σημαντική αρνητική εξέλιξη για την οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή πορεία των νησιών, ειδικά στον τουρισμό και σε σύγκριση με τις απέναντι ακτές.
 
Ο μειωμένος (κατά 30%) μέχρι τώρα ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αποτελούσε την σημαντικότερη παρέμβαση νησιωτικής πολιτικής προς τα νησιά του Αιγαίου καθώς, σε ένα βαθμό, αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος νησιωτών και αγαθών.
 
Καλούμε την Κυβέρνηση εδώ και τώρα, να αναθεωρήσει την πολιτική της στο θέμα αυτό καθώς η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το μέλλον των νησιών.
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  

Μοιράσου το άρθρο!