Ανακοινώσεις Φορέων

14/04/2014 - 17:14

Ο Δήμαρχος υπέγραψε την «Ολοκλήρωση Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου»

style="text-align: justify;"> 
O Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνυπέγραψε με την κατασκευαστική εταιρεία «Εργοτεχνική Λέσβου Ο.Ε.», παρουσία των επιβλεπόντων του έργου, Ηλεκτρολόγου – Μηχανικού του Δήμου Λέσβου, Κωνσταντίνου Τζιτζίνα, και της Μαρίας Σαρόγλου Αρχιτέκτονα μηχανικού Δήμου Λέσβου τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου», προϋπολογισμού 515.713,00 (με Φ.Π.Α).Ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. (του Ε.Π Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013).
Το έργο περιλαμβάνει συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση και αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου, που είναι γνωστός για την πλούσια πολιτιστική του παράδοση.
 
Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
1. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Θα εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα ΑΜΕΑ μέσω μιας ράμπας στο ισόγειο της αίθουσας
Θα κατασκευαστεί μια καμπίνα προβολής κινηματογράφου στον εξώστη με γυψοσανίδα
Θα γίνουν τμηματικές παρεμβάσεις επιστρώσεων δαπέδων και τοίχων σε αποθήκη, καμαρίνι, τουαλέτες, σκάλες υπογείου και μπαρ.
Θα τοποθετηθούν ντουλάπια και πάγκος για τη λειτουργία του αναψυκτηρίου
Στον εξώστη και στις κλίμακες θα τοποθετηθεί κουπαστή για την ασφάλεια των επισκεπτών
Ο περιβάλλοντας χώρος του κτιρίου θα περιφραχθεί με σιδερένια κιγκλιδώματα για την οριοθέτηση του οικοπέδου.
 
2. ΗΧΟΜΩΝΩΣΕΙΣ
Κατασκευή ανισόπεδης ψευδοροφής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν καλύτερη ακουστική της αίθουσας.
Τοποθέτηση ηχοαπορροφητικών Panels στους πλευρικούς τοίχους της αίθουσας για την αποφυγή φαινομένων αντήχησης.
 
3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΚΗΝΗΣ
Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτροκίνητου σταγκονιού προβολέων από αλουμίνιο τυποποιημένης κατασκευής. Η κίνηση του δικτυώματος θα γίνεται μέσω 4 συρματόσχοινων ανάρτησης από ηλεκτρομειωτήρα. 
Προμήθεια και κατασκευή συστήματος αποκοπής ορατότητας σκηνής θεάτρου με έξη συνολικά κουρτίνες.
Προμήθεια και τοποθέτηση αυλαίας σκηνής αποτελούμενη από: 
 
Κουρτίνα αυλαίας από βαρύ βελούδο εμποτισμένη με βραδύκαυστο υλικό σύμφωνα με τους κανονισμούς πυρασφάλειας. Το άνω τμήμα της κουρτίνας θα φέρει ανάλογο μηχανισμό έτσι ώστε να ολισθαίνει πάνω σε ράγες.
 
Μηχανισμός κίνησης αυλαίας πλήρης και θα περιλαμβάνει ηλεκτρομειωτήρα καθώς και τύμπανο εκτύλιξης συρματόσχοινων, τροχαλίες κίνησης και τάνυσης αυτών.
Κατασκευή ξύλινου παταριού από το οποίο θα γίνονται οι χειρισμοί των σταγκονιών κ.λ.π.
 
4. ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κλιματισμός χώρων με συνολικά τρείς ανεξάρτητες ζώνες χρήσης και λειτουργίας ως εξής:
 
Κλιματισμός των δύο ζωνών (θεάτρου – φουαγιέ) με σύστημα προσαγωγής προκλιματισμένου αέρα μέσω δικτύου αεραγωγών προσαγωγής και διανομής μέσω στομίων, καθώς επίσης και δικτύου αεραγωγών επιστροφής και λήψη νωπού αέρα για τον εξαερισμό των παραπάνω χώρων.
 
Τρίτη ζώνη κλιματισμού των βοηθητικών χώρων που βρίσκονται κάτω από την σκηνή με σύστημα ψύξης – θέρμανσης με τοπικές κλιματιστικές μονάδες τύπου ανεμιστήρα – στοιχείου (fan coil units)
 
Για την θέρμανση των βοηθητικών χώρων που βρίσκονται κάτω από την σκηνή θα εγκατασταθεί χαλύβδινος λέβητας ισχύος 245KW πλήρης με όλες τις ασφαλιστικές διατάξεις και αυτοματισμούς.
 
5. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Η σχετική μελέτη έχει συνταχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και έχει εγκριθεί από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Για την ασφάλεια του κτιρίου και των επισκεπτών προβλέπονται.
 
Χειροκίνητο σύστημα αναγγελίας πυρκαγιάς
Αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης
Μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο μέσω αντλητικού πυροσβεστικού συγκροτήματος με λειτουργία ακόμα και σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω πετρελαιοκίνητης αντλίας. 
Αυτόματο σύστημα καταιονισμού 
Φωτιστικά ασφαλείας
Δεξαμενή συγκέντρωσης νερού με αυτονομία τουλάχιστον 30min. 
 
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου θα μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε μια σειρά από ανάγκες πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, όπως μουσικές συναυλίες, επιστημονική συνέδρια διαλέξεις, εκθέσεις συγκεντρώσεις πάσης φύσεως κλπ.
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην θετική παρουσία τέτοιων πολιτιστικών έργων, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα προστεθεί στον όμορφο Μεσότοπο, αλλά με εμβέλεια και σ’ ολόκληρο νησί μας, ένας ακόμα σύγχρονα αξιοποιημένος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, μια κυψέλη πολιτισμού που θα απολαύσουν δημιουργικά οι συνδημότες μας. Το δικαιούται ο Μεσότοπος, ο οποίος έχει μακρά επιτυχή παράδοση στον τομέα αυτόν. 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!