Ανακοινώσεις Φορέων

27/11/2015 - 06:39

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου : Απεργία

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,
Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!


Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
    
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!
Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα!  Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!  Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει  την οργάνωση  των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων  αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
    Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Εργατικό Κέντρο


Στην συνεδρίαση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη:
1. Γενική Απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ 3-12-2015
2. Εκδήλωση –Συζήτηση για Ασφαλιστικό
3. Γραφείο –Πρόταση προς πρωτοβάθμιους συλλόγους
4. Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις: Κοινωφελής Εργασία κοκ
5. Διαχείριση-διακίνηση υλικού αλληλεγγύης
Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Λειτουργικά θέματα ΝΤ- Πρόσκληση του συλλόγου Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου σε σύσκεψη για το «Μεταναστευτικό»


Σχετικά με τα παραπάνω αποφασίστηκε:
1. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη νέα Γενική Απεργία στις 3 του Δεκέμβρη 2015 κάνοντας το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.
Διεκδικούμε:
Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων,
φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και
την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
Διαγραφή του χρέους.
Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 11:00, στα κεντρικά σχολεία Μυτιλήνης
2. Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης συζήτησης για το ασφαλιστικό την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη
3. Να προταθεί σε πρωτοβάθμιους συλλόγους η συστέγαση και κοινή χρήση γραφείων
4. Σχετικά με το πρόγραμμα « κοινωφελούς χαρακτήρα» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και άλλους φορείς, τονίστηκε ότι είναι ένα πρόγραμμα, βαθιά ταξικό, αντεργατικό μνημονιακής έμπνευσης που έρχεται υποτίθεται να αντιμετωπίσει, τον εφιάλτη της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Οι κυβερνήσεις, και η Ε. Έ. που με την πολιτική τους εκτόξευσαν την ανεργία στα ύψη, αξιοποιούν τους ανέργους , ως εφεδρεία για τη μείωση του εργατικού κόστους, την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Γνωρίζουμε τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που υποχρεώνονται να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες, τους καλούμε να οργανωθούν και να παλέψουμε όλοι μαζί, έστω για τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει όπως: να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ , στο μεροκάματο, στην ασφάλιση, στο ωράριο, τις άδειες. Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να σεβαστεί τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των εργαζομένων και να μην λειτουργήσει ως φορέας καταπάτησης των στοιχειώδη δικαιωμάτων τους. Η τοποθέτηση όλων σύμφωνα με την ειδικότητα της πρόσληψης τους, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούν να πράξουν οι φορείς υλοποίησης του «έργου». Να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα στην κανονική και αναρρωτική άδεια. Να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα. Να γίνουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να πληρωθούν έγκαιρα από τον ΟΑΕΔ. Τέλος υπενθυμίζουμε στους φορείς και κυρίως στους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» τις παρακάτω εγκυκλίους : Α. την από 9-9-2015 με αριθμ. Πρωτ. 414 επιστολή του Υπουργείου Εργασία κλπ Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων –Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχ/νων Ενεργειών από το ΕΚΤ σχετικά με τα κατ΄ ελάχιστο δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοιν.Εργ. Β. την από 26-10-2015 με αριθμ. Πρωτ. 477 επιστολή του Υπουργείου Εργασία κλπ Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων –Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχ/νων Ενεργειών από το ΕΚΤ σχετικά με τα κατ΄ ελάχιστο δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοιν.Εργ. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και επιμέρους παρεμβάσεις όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
5. Σχετικά με τη διαχείριση υλικού εξουσιοδοτούμε την επιτροπή που είχε ορισθεί με προηγούμενη απόφασή μας για την διακίνηση του.
6. Σχετικά με τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ικτίνου 2), την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6:30μμ, για οργάνωση κινητοποίησης για το μεταναστευτικό, μέσα στον Δεκέμβρη.

 

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10.30  π.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ, ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
Τα νέα μέτρα έρχονται  να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας.Θα αποτελειώσουν  ό,τι έχει μείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά –συνταξιοδιοτικά δικαιώματά μας.
Τους σημερινούς συνταξιούχους, θα μας οδηγήσουν σε μαζική φτώχεια πετσοκόβοντας ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές. Θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με φτώχεια, ανεργία. Εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη προνοιακού χαρακτήρα. Όσοι μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή.
Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για εμάς τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική κατάσταση που βιώνουμε.
Στο χώρο της υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικό χαρακτήρα. ΄Ηδη ζούμε την κατάσταση που επικρατεί και στο νοσοκομείο μας.  Οριακή η κατάσταση λειτουργίας του. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν. Δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , ενώ αντίθετα  οι προσλήψεις  με  τα «μπλοκάκια» παίρνουν και δίνουν. Τη χαριστική βολή δίνει και ο φετινός κρατικός  προϋπολογισμός απο τον οποίο όσον αφορά την υγεία-πρόνοια δίνονται λιγότερα χρήματα από πέρυσι, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στους ασφαλισμένους. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο ΠΕΔΥ που καλύπτει 24ωρη λειτουργία με προσωπικό, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ καταπατούνται κατακτημένα δικαιώματα και παραμένουν απλήρωτα τα  δεδουλευμένα (εφημερίες –Κυριακές) κ.λπ.
Η φορολογία μας έχει τσακίσει. Είτε έχουμε, είτε όχι οικονομικές δυνατότητες οι τράπεζες, το κράτος και τα επενδυτικά γεράκια θα μας αρπάζουν τα σπίτια.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΟ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΛΛΟ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΕΜΕΙΣ   ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
 -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ, ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
 -ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΓΙΑΣΤΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ- ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.
-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.
-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ  ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10.30  π.μ.

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την ΠΕΜΠΤΗ 3 Δεκέμβρη και ώρα 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς
ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ
 Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της πόλης μας  και της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες - μητέρες.   Ούτε ώρα χαμένη!  Η ΕΕ, η κυβέρνηση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να πάρουν πίσω ό,τι δικαίωμα, όποια κατάκτηση είχαμε αποσπάσει με αγώνες χρόνων και χρόνων. Δεν θα σταματήσουν αν δεν διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Μόνιμο στόχο έχουν:
Ακόμα πιο υποβαθμισμένες συντάξεις - ξεροκόμματα, αφού και μικρότερες συντάξεις παίρνουμε, λόγω μικρότερων μισθών ή λιγότερων χρόνων δουλειάς, λόγω της ανεργίας και των υποχρεώσεων που μας ανάγκαζαν να διακόπτουμε την εργασία μας για μεγάλα διαστήματα.
Ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας ώστε να ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και “κόψιμο” προληπτικών εξετάσεων.
Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, αφού η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εν ονόματι της "ισότητας" στα 67 χρόνια και βάλε εκεί μας οδηγεί.
Οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας να ζήσουν με πολύ χειρότερους όρους.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.  Δεν είμαστε διατεθειμένες να ματώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
Καμιά μόνη της!  Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!  Μέσα από τους Συλλόγους  μας , σε συμμαχία με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ συμμετέχουμε στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Με  αγώνες ΝΑ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας
την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε.  -  κεφαλαίου
Διεκδικούμε:
Άμεση καταβολή χωρίς περικοπές των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών του προσωπικού.
Να πληρωθούν οι οφειλόμενες εφημερίες του 2012.
Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις γιατρών και εργαζομένων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής 24ωρη εφημερία και η λειτουργία του Νοσοκομείου, των Κ.Υ. και του Π.Ε.Δ.Υ.
Αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου.
Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου. Όχι στις μετακινήσεις γιατρών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.
Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας. Δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων, χωρίς προϋποθέσεις.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ 11πμ
ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  Ε.Σ.Υ.  ΛΕΣΒΟΥ

 

 


Χτυπάνε το 90% της κοινωνίας! Ρημάζουν τη χώρα!

ΜΕΤΩΠΟ

Ενάντια σε μνημόνια-λιτότητα-κυβέρνηση-δανειστές

Όλοι & όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης Δεκέμβρη 2015

 

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η επίθεση αυτή αφήνει κυριολεκτικά καμένη γη καθώς οι συνέπειες των μέτρων του 3ου μνημονίου θα προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων 2 μνημονίων.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα σε αγρότες και επαγγελματίες πλάι στο νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Με το νέο νόμο, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που αδυνατούσαν να καταβάλουν τις δόσεις τους (λόγω της χειροτέρευσης της οικονομικής τους κατάστασης), υποχρεώνονται να πληρώσουν, χωρίς να έχουν αρθεί οι λόγοι, για τους οποίους έπαψαν να το κάνουν.

Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό επιχειρούν μάταια και ψευδεπίγραφα, κάτω από το προκάλυμμα μιας παρωδίας διαλόγου και θεσμικών αλλαγών, να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις, να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, να χειροτερεύσουν τους όρους ασφάλισης, να συρρικνώσουν την κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, να μετατρέψουν το χαρακτήρα της από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και καθολικό, σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ατομικών κουμπαράδων εξαθλίωσης και αποκλεισμού. Την ίδια ώρα, που δίνουν άφεση αμαρτιών σε αυτούς καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προωθούν μέτρα για το μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

 

Το μαρτύριο της σταγόνας δε θα σταματήσει εδώ. Έρχονται τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν σε εξανδραποδισμό τους αγρότες, η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σε συνέχεια της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ξεπουλήματός τους έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια για την εκχώρηση σε αυτά ελληνικών επιχειρήσεων και γης μέσω των κόκκινων δανείων.

 

Ακολουθούν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία.

 

Η μνημονιακή πολιτική είναι μια ταξική πολιτική, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

 

Η χώρα μας αλλάζει μέσα από το μνημονιακό σοκ. Όχι σε μια σύγχρονη χώρα, όπως διατείνονται παλιοί και νέοι υπερασπιστές των μνημονίων, αλλά σε προτεκτοάτο και αποικία των δανειστών και της Ευρωζώνης.

 

Να ξεσηκωθούμε πριν να είναι αργά!                                                                                                                     

Η γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου ήταν η λήξη της «περιόδου χάριτος», που είχε δώσει ο λαός στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η επιτυχία της συνέβαλε στην όξυνση της πίεσης και της κρίσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την αποχώρηση-διαγραφή τριών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Προετοιμάζονται για κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο μνημονιακό απομεινάρι, γεγονός που δείχνει την αδυναμία τους και όχι τη δύναμή τους. Δεν είναι ανίκητοι, οι αγώνες μας μπορούν να ρίξουν και αυτούς και τα μνημόνια.

Καλούμαστε, με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν. Παλεύουμε για τον συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων, για επιτροπές αγώνα για τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων.

 

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

 

Περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη θηλιά των δόσεων από το λαιμό μας και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική από το νεοφιλελεύθερο δόγμα του ευρω-συστήματος, για να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.

Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην περιοχή και τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν!

Η απεργία μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα στην συγκρότηση ενός δυναμικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ενάντια στον πόλεμο και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η αντιπολεμική πάλη των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τον σκοταδισμό πάσης φύσεως.

 

Το εργατικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Μαζί τους δίνουμε κοινούς αγώνες, ενάντια σε εκείνους που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής, στήνουν φράκτες και κλειστά σύνορα στην Ευρώπη και οδηγούν τους λαούς σε φτώχεια και εξαθλίωση.

 

Ø  Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφά­λισης για όλους!

Ø  Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Ø  Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών!

Ø  Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000!

Ø  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη-Σεισάχθεια-Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών!

Ø  Καμία ελληνική συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11 π.μ. ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 


 
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ  3 Δεκεμβρίου 2015
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια 
 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία  που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ την  Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου  2015.
Συμμετέχουμε στην απεργία για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις συνεχιζόμενες πολιτικές της λιτότητας που φέρνουν τα παλιά και νέα μνημόνια.
Δεν αποδεχόμαστε τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, την περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, την ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, την διάλυση του ασφαλιστικοί συστήματος και τη μείωση των συντάξεων μας με την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας.
Ζητάμε :
 
Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου - Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του. 
Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του καθεστώτος της 5μηνης εργασίας που διαιρεί τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.
Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. 
Νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική - βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011. 
Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες - κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς. 
 
Η συμμετοχή όλων στην απεργία είναι απαραίτητη γιατί από την επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί η αποτροπή των πολιτικών που θα χειροτερέψουν τη μισθολογική και εργασιακή μας κατάσταση!
 
Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
 

Μοιράσου το άρθρο!