Ανακοινώσεις Φορέων

10/02/2016 - 07:35

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης: άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης εγκύου

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καταγγέλλει την απόλυση της εργαζόμενης εγκύου απο τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε και διεκδικεί άμεσα την επαναπρόσληψη της.

Η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας του Δήμου φαίνεται ότι στηρίζει την ανάπτυξη της και τα κέρδη της πάνω στις αντιλαικές - αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, που μέσα απο τις κακοπληρωμένες ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς και με την απαξιώση της μητρότητας θέλουν τη γυναίκα φθηνή εργατική δύναμη. Φαίνεται επίσης ότι τη μητρότητα την λογαριάζουν σαν κόστος, όχι μόνο δεν την  προστατεύουν αλλά αντίθετα την διώκουν.

 

Το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, η ΟΓΕ και ο σύλλογος μας θεωρούμε τη μητρότητα ως κοινωνικό δικαίωμα. Για το λόγο αυτό προβάλλουμε και στηρίζουμε αιτήματα που θα ελαφρύνουν τα βάρη της εργαζόμενης μητέρας, της λαϊκής οικογένειας. Διεκδικούμε κρατικές υποδομές και εγκαταστάσεις κοινωνικής πολιτικής, έλεγχο των επιχειρήσεων για απολύσεις, για την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η προστασία της εργατικής οικογένειας, της μητρότητας, η στήριξη των νέων εργαζόμενων ζευγαριών από το κράτος, η εργασία της γυναίκας και η ισοτιμία της δεν αφορούν μόνο το γυναικείο κίνημα, είναι προβλήματα ολόκληρης της εργατικής λαϊκής οικογένειας, του εργατικού – συνδικαλιστικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες της λαικής οικογένειας της πόλης μας να καταδικάσουν την απαράδεκτη ενέργεια της ΔΕΔΑΠΑΛ σε βάρος της νέας εργαζόμενης.

Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψή της!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τα ταξικά σωματεία διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, προστασία της μητρότητας στους χώρους δουλειάς μέσα από ένα κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας, απαιτώντας τιμωρία των εργοδοτών για τη μη τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την εγκυμοσύνης και τη μητρότητα γενικότερα.

Μοιράσου το άρθρο!