Ανακοινώσεις Φορέων

17/07/2017 - 12:52

Συμπαράσταση της "Συνύπαρξης" στον καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Dokuz Eylul

Τα μέλη της «Συνύπαρξης» διαμαρτύρονται και εκφράζουν την λύπη και την συμπαράστασή τους στον καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Dokuz Eylul (9ης Σεπτεμβρίου) της Σμύρνης, Τζεμ Τερζί, προέδρου της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γέφυρες Λαών – Halkarin Koprusu» με την οποία συνεργάζονται για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Την περασμένη εβδομάδα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου απέλυσε τον καθηγητή, όπως δυστυχώς συνέβη και με πολλούς άλλους ακαδημαϊκούς σε όλη την χώρα, με την αιτιολογία ότι τον Γενάρη του 2016, είχαν συνυπογράψει έκκληση για ειρήνη στις Ν.Α. περιοχές της Τουρκίας. 

            Με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και γενναιότητα οι «Γέφυρες Λαών» υπό την προεδρία του ακούραστου γιατρού Τζεμ Τερζί , έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην ανακούφιση των προσφύγων που έχουν κατακλύσει την γειτονική χώρα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Έχουν καταφέρει να ευαισθητοποιήσουν μεγάλα τμήματα του τουρκικού λαού, ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Έχουν τεκμηριώσει με επιστημονικό τρόπο τις διαστάσεις του προσφυγικού προβλήματος στην τουρκική κοινωνία, τις επιπτώσεις των πολέμων, των ευρωπαϊκών και άλλων κρατικών πολιτικών. Αποτελούν παράγοντα ειρήνης φιλίας και αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στον τουρκικό και ελληνικό λαό.

            Τα μέλη της «Συνύπαρξης» τάσσονται αλληλέγγυα προς τον πρόεδρο Τζεμ, στην οργάνωση «Γέφυρες Λαών» και στους διωκόμενους με παρόμοιους λόγους ακαδημαϊκούς δασκάλους. Προσδοκούν ότι η τουρκική πολιτεία θα επανεξετάσει σύντομα αυτές τις αρνητικές και οπισθοδρομικές ενέργειες και θα αποκαταστήσει τον καθηγητή Τζέμ και τους άλλους διωκόμενους ακαδημαϊκούς. Τέλος πιστεύουν πως η εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον πρόεδρο Τζεμ Τερζί και όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, που τοποθετούν το συλλογικό συμφέρον πάνω απ το ατομικό, εργαζόμενοι για την ειρήνη, την φιλία και την κοινωνική πρόοδο, αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και οφειλόμενου σεβασμού.-

                                                           

 

Μοιράσου το άρθρο!