Ανακοινώσεις Φορέων

15/05/2017 - 19:05

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ «ΠΙΑΝΟΥΝ» ΟΛΟΥΣ! - Κάλεσμα από δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Λέσβο

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ «ΠΙΑΝΟΥΝ» ΟΛΟΥΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Τετάρτη 17 ΜΑΗ 2017, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

11 πμ. στην πλατεία Σαπφούς

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει με πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή νέα σφαγιαστικά μέτρα για τις συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις παροχές Υγείας και τα εργασιακά δικαιώματα, ένα αληθινό 4ο μνημόνιο, ακόμη χειρότερο από αυτό που προανήγγελλαν μέχρι τώρα οι κυβερνητικές διαρροές. Ο λογαριασμός για τις τσέπες του λαού θα ξεπεράσει τα 5 δις μέχρι το 2019 και έπεται συνέχεια.

Για να χρυσώσει αυτό το κατάπικρο για τους εργαζόμενους «χάπι», η κυβερνητική προπαγάνδα οργιάζει ξεπερνώντας κάθε όριο θρασύτητας. Μιλούν για «αντίμετρα», για «ελάφρυνση χρέους», λένε ότι απέτρεψαν «τα χειρότερα» και άλλα παρόμοια, ενώ εντείνουν την καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων που ξεκίνησε με τα προηγούμενα μνημόνια.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει σήμερα, μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και μέτρων, ότι η «νέα και δίκαιη» ανάπτυξη που μας τάζουν -αν υπομείνουμε «λίγες ακόμα θυσίες»- είναι σκέτη κοροϊδία για τον εργαζόμενο. Σημαίνει ξεζούμισμα διαρκείας και ζωή χωρίς ελπίδα. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις αφορούν μόνο το μονοπωλιακό κεφάλαιο, που προσδοκά ανάκαμψη των κερδών του τώρα που η εργασία μας θα πουλιέται ολοένα και πιο φτηνά.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Το στύψιμο του λαού δεν το απαιτούν απλά «οι δανειστές» (όπως λένε κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, μνημονιακοί και «αντιμνημονιακοί», τωρινοί και πρώην για να παραπλανούν και να βρίσκουν δικαιολογίες). Το απαιτεί ο στόχος να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, που είναι κοινός στόχος των καπιταλιστών παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αν δεν τους ανακόψει η οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων θα μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα, κι εμάς και τα παιδιά μας! Κι ακόμη χειρότερα: η κρίση αυξάνει την πιθανότητα, ο ελληνικός λαός και άλλοι λαοί να αντιμετωπίσουν περιπέτειες και συμφορές που θα γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και πόλεμοι που βλέπουμε να ξεσπούν ολόγυρά μας όλο και πιο απειλητικοί!

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η απεργία στις 17 Μάη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ». Πρέπει να είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ! Οι δυνάμεις που κυριαρχούν εκεί πράγματι εμπαίζουν τους εργαζόμενους, εξυπηρετούν συστηματικά την εργοδοσία, την κυβέρνηση κι αυτούς που θέλουν να γίνουν κυβέρνηση για να εφαρμόσουν αυτοί τα αντιλαϊκά μέτρα. Τις απεργίες τις κάνουν για τα μάτια του κόσμου, καταγγέλλουν τα μέτρα σαν «νεοφιλελεύθερα» κι έτσι συσκοτίζουν ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ότι δηλαδή αποτελούν την κοινή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κοινή επιλογή όλων των καπιταλιστών. Με πρόσχημα την «ανακούφιση και «προστασία» των εργαζόμενων, τους μαθαίνουν στην πράξη να αποδέχονται τη ζωή με ψίχουλα για το χατίρι της «ανάπτυξης».

Ειδικά στο Δημόσιο (και στη Λέσβο) βλέπουμε αρκετούς συνδικαλιστές και εκπροσώπους αυτών των δυνάμεων της ΑΔΕΔΥ να αποκοιμίζουν τους υπαλλήλους τόσον καιρό. Τους λένε πάντα να περιμένουμε να δούμε αν «μας πιάνουν» τα μέτρα, τάζουν «εξαιρέσεις», καλλιεργούν καθημερινά τον συντεχνιασμό, την αντίληψη «να κοιτάμε μόνο τα του κλάδου και της υπηρεσίας μας» κ.ο.κ. Τους αγώνες, τους έχουν για μόνο για ντεκόρ, ενώ τα αιτήματα για αναπλήρωση των απωλειών τα προβάλλουν τυπικά μόνο, στη λογική του «ό,τι χάθηκε χάθηκε». Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να γίνονται συχνά μέχρι και «ντίλερ» δικηγορικών γραφείων, που υπόσχονται ότι με μια προσφυγή θα πάρουμε πίσω κομμένα δώρα, μισθούς, επιδόματα!

Ακόμη και σήμερα που, μόνο από τον περιορισμό του αφορολόγητου, χάνουμε μέχρι και έναν μισθό τον χρόνο ο καθένας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι κυβερνητικοί ποντάρουν, για να μην αντιδράσουμε, στην «προστασία» που δήθεν παρέχει η κυβέρνηση στους δημόσιους υπαλλήλους από τα χειρότερα… Την ίδια στιγμή οι αντιπολιτευόμενοι μιλούν για το δικό τους «μίγμα μεταρρυθμίσεων» που είναι «καλύτερο και αποτελεσματικότερο». Ποντάρουν όλοι μαζί ότι δεν θα απεργήσουμε, ότι θα πούμε μοιρολατρικά «τίποτα δεν γίνεται», ότι θα λυπηθούμε το μεροκάματο, ότι θα αδιαφορήσουμε ή θα πούμε «εντάξει, κακά τα μέτρα αλλά δεν μας πιάνουν ή μας πιάνουν λίγο…» ή θα περιμένουμε τις εκλογές για να «εκδικηθούμε» τον Α ή τον Β…

Αλλά και όσοι συνδικαλιστές ανήκουν στις δήθεν ριζοσπαστικές δυνάμεις (εκείνες που θέλουν να πουλήσουν ξαναζεσταμένη την «αντιμνημονιακή σούπα» που μας σέρβιρε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ), δεν πάνε πίσω στην παραπλάνηση. Διαφημίζουν «έξυπνες οικονομικές πολιτικές», μέσα ή έξω από το ευρώ, που τάχα θα μας λύσουν τα προβλήματα, και υπονομεύουν την οργανωμένη ταξική πάλη και τη σύγκρουση με τις πολιτικές της εργοδοσίας και του κράτους των καπιταλιστών. Μιλάνε για ενότητα, αλλά εννοούν ενότητα στη «μούτζα» και την παθητική διαμαρτυρία που δοκιμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όχι την ενότητα των εργαζόμενων για τα κοινά τους συμφέροντα απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καμιά αστική κυβέρνηση και πολιτική, τωρινή ή μελλοντική, δεν μπορεί να προστατέψει τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Τα σημερινά μέτρα θα γίνουν αύριο ακόμη χειρότερα αν δεν δώσουμε ηχηρή ταξική απάντηση. Και την «προστασία» που μας πουλούν θα τη στρέψουν σύντομα ενάντιά μας, όσο αφήνουμε κι εμείς με την αδράνειά μας να υψώνονται τείχη ανάμεσα σε εμάς και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ήδη έχουν αρχίσει να καλλιεργούν κλίμα με δηλώσεις ότι οι μισθοί μας είναι «διπλάσιοι» από τους …μισθούς πείνας των 400 ευρώ που παίρνουν άλλοι εργαζόμενοι. Έχουν επίσης στο τσεπάκι τον νόμο για την κινητικότητα για να ξανανοίξουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.

Ας κάνουμε το πρώτο βήμα σε αυτή την απεργία στις 17 Μάη! Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους ταιριάζει δείχνοντας τη δύναμη που έχουμε σαν εργαζόμενοι, δύναμη δεν έχουμε δείξει μέχρι σήμερα! Κι από την επόμενη της απεργίας, να οργανωθούμε σε κάθε χώρο με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και άλλες μορφές, απομονώνοντας όσους συνδικαλιστές παίζουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες μας. Να χτίσουμε ένα μέτωπο σε όλο το Δημόσιο, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα. Ένα μέτωπο για αγώνα διαρκείας απέναντι στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε. Ένα μέτωπο ταξικό που θα μπορεί να νικάει ακριβώς γιατί θα χτυπάει τον αληθινό αντίπαλο και τις αιτίες της ασταμάτητης αντιλαϊκής καταιγίδας των τελευταίων ετών.

Σε αυτό το μέτωπο σας καλούν, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση και τα πιστεύω σας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο να πάρετε θέση, και τη μέρα της απεργίας και μετά από αυτήν.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

Μοιράσου το άρθρο!