Ανακοινώσεις Φορέων

22/09/2014 - 05:45

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου: Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία !

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ
Σε συνέχεια της έκδοσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνεδρίασε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, όπου και αποφάσισε:
• Καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
• Διακηρύσσει ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
• Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.
• Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες (Γενικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις αντίστοιχα) να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης για το χώρο τους.
• Την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014). Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης (αρχή Ερμού) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 πμ
 

 

 
 
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την «αξιολόγηση» στον δημόσιο τομέα. Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέ-ντρωση την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη και ώρα 11:00 στα Κεντρικά Λύκεια. 
Διαδηλώνουμε για να μην θα περάσουν: 
οι απολύσεις εργαζομένων, 
το κλείσιμο δομών και υπηρεσιών, 
η περαιτέρω υποβάθμιση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας, 
η πολιτική της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και της περιστολής του δικαιώματος στην απεργία. 
Παλεύουμε για: 
να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και όσοι απολύθηκαν, 
να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν, 
για να ανατραπεί το αντιδραστικό πλαίσιο της «αξιολόγησης»-χειραγώγησης του εκπαιδευτικού, 
για να μην εφαρμοστεί το Νέο Σχολείο της αγοράς και της αμάθειας.
 
 

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
συμμετέχουμε στην
Α Π Ε Ρ Γ Ι Α
της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια 11π.μ.
Στηρίζουμε την Αποχή - Απεργία ενάντια στην αξιολόγηση
Αιτήματα
=> Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι γιατροί, που κλείνουν πενταετία στο ΕΣΥ. Να προσληφθούν άμεσα γιατροί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
=> Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού, όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών. Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.
=> Aποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου και του Ενιαίου Μισθολογίου.
=> Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου και των Κ.Υ.
=> Να καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ που ξεθεμελιώνει εκ βάθρων τη δημόσια υγεία. Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία.
 
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. 

Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού Νόμου 4250/2014 για την «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου. 
Η απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει τη διάθεση ΟΛΩΝ μας για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας για την επίλυση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών αιτημάτων μας όπως αυτά αναλυτικά καταγράφηκαν στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στα Απεργιακά Συλλαλητήρια την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014. 
Συγχρόνως, συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από κάθε διαδικασία που αφορά στην «συγκριτική αξιολόγηση».
 
Στην Μυτιλήνη η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα Κεντρικά Λύκεια στις 11 το πρωί

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!