Άρθρα - Γνώμες

12/05/2016 - 20:21

Είναι τελικά «εγκληματίας» ο Κατζανός;

&n

bsp;

Ξανά στην επικαιρότητα το θέμα των προσλήψεων στο Δήμο Λέσβου εν μέσω προσφυγικής κρίσης.  Όλοι θυμόμαστε τις σκηνές του καλοκαιριού που η Μυτιλήνη είχε γίνει ένας ανοιχτός χώρος κατασκήνωσης προσφύγων και μεταναστών.

Κι όμως η πόλη κρατήθηκε όρθια, κι όμως ο Δήμος Λέσβου κατάφερε με επιτυχία να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση.


Σ’ αυτή την προσπάθεια μεγάλη μάχη έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κατζανός. Είναι αυτός που το τελευταίο καιρό έχει δεχθεί πολλά πυρά και από την αντιπολίτευση και από ΜΜΕ. Οι προσλήψεις που έγιναν από τη ΔΕΔΑΠΑΛ προκαλούν ακόμη αντιδράσεις....
Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για 100 προσλήψεις – «ρουσφέτια» με χρήματα που πήρε ο Δήμος από ΜΚΟ.


Ας δεχθούμε ότι οι καταγγελίες είναι σωστές και ότι όλα αυτά ισχύουν.  Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Η Μυτιλήνη κρατήθηκε όρθια, 100 συμπολίτες μας απασχολήθηκαν και τα χρήματα έπεσαν στον τόπο μας.
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κυνικά ή λογικά αλλά σίγουρα είναι η αντικειμενική αλήθεια. Tώρα αν δούλεψαν 100 από τη μια πλευρά ή 100 από την άλλη έχει και αυτό τη σημασία του αλλά δεν είναι ουσία.


Όσοι κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς πλέον τι  θα πρότειναν; Να εφαρμοστούν διαδικασίες ΑΣΕΠ στο προσωπικό της καθαριότητας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης; Να περιμένουμε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι σα να καίγεται το σπίτι σου και να φωνάζεις μηχανικό να σου κάνει μελέτη πυρασφάλειας....  (συνήθως φωνάζουμε την πυροσβεστική και προσπαθούμε και μόνοι μας για την κατάσβεση... για όσους δεν το ξέρουν και έχουν χάσει τα αυτονόητα....)
Ασφαλώς και η διαφάνεια είναι βασική αρχή και είναι το ζητούμενο. Μερικές φορές όμως πάνω από τη διαφάνεια έχει μεγαλύτερη αξία η δημοσία υγεία και η αντιμετώπιση της κρίσης.

Πάντως τότε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζανός  κάθε πρωί - βράδυ ήταν στους δρόμους ...

Ειναι τελικά "εγκληματίας" ο Κατζανός;

Ο καθένας ας δώσει την απάντηση τη δική του.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα στην πολιτική και στη ζωή κρίνονται από το αποτέλεσμα!
 

Μοιράσου το άρθρο!