Άρθρα - Γνώμες

11/01/2017 - 19:54

«Εξαφανίστηκε» ….ο Σπύρος Γαληνός

&n

bsp;

Μια τεράστια καταστροφή συντελέστηκε σήμερα το πρωί. Η κατάρρευση της στέγης του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου και οι σχετικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες και social media  προκαλούν θλίψη σε όλους τους δημότες της Λέσβου, σε όλους  τους φίλους του πολιτισμού,

Το θέμα μάλιστα μέσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ( Στρατής Μπαλάσκας) και την ΕΡΤ (Ηλίας Μαραβάς) έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επιτόπια επίσκεψη της κας Καλογήρου και του κου Βαλσαμίδη στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Όμως αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση και έχει σχολιαστεί αρνητικά από το σύνολο των Δημοτών της Αγιάσου είναι η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Γαληνού.  Δεν έμαθαν άραγε τι έγινε; Δεν άκουσαν τίποτα;  Τέτοια προκλητική αδιαφορία δεν μπορεί να εξηγηθεί… μόνη εξήγηση η "εξαφάνιση" του Σπύρου Γαληνού και της παρέας του!

Τώρα λοιπόν στη δύσκολη στιγμή ο Σπύρος Γαληνός  και τα στελέχη του εξαφανίστηκαν…

Και ας σημειωθεί ότι το Αναγνωστήριο Αγιάσου όλο το καλοκαίρι στήριξε αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού με δεκάδες συμμετοχές με τα σαντούρια του Αναγνωστήριου σε κάθε χωριό.

Ας ξέρουν όμως οι δημοτικοί άρχοντες  ότι οι δημότες δεν ξεχνούν… Όλα καταγράφονται…

Και θα καταγραφούν στην ιστορία του Αναγνωστήριου Αγιάσου… Και η ιστορία του Αναγνωστηρίου είναι πάνω από ένα αιώνα και όχι μιας 5ετιας! 

Βλέπεις η ιστορία τελικά κρίνει τι αξίζει να μείνει και τι όχι…

 

Δεϊλόγκος Γρηγόρης 

Μοιράσου το άρθρο!