Άρθρα - Γνώμες

20/11/2014 - 11:09

Μ.Α.Τ.αιοι μύθοι

style="text-align: justify;">Του Άλκη Γαλδαδά
 
Έτυχε να κατεβαίνω το βράδυ της Δευτέρας μαζί με κάποια νέα παιδιά την οδό Ακαδημίας αργά το βράδυ. Όταν ακόμη, λόγω Πολυτεχνείου, δεκάδες αστυνομικοί σε δίκυκλα ή πεζοί ήταν ακόμη εκεί. Μια φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής μου έλεγε ότι όταν περνάει μπροστά από τα Μ.Α.Τ. και τους όποιους άλλους παρατεταγμένους αστυνομικούς ποτέ δεν τους κοιτάζει στα μάτια. Δεν πρόλαβα να ρωτήσω περισσότερα για να καταλάβω αν το κάνει από φόβο ή από αηδία. Ό,τι και να συμβαίνει από τα δυο πάντως δεν θα έπρεπε να κάνει τους προϊσταμένους τους να χαίρονται.
 
Ξέρω πως κάποιοι ψυχοπονιάρηδες θα σπεύσουν να μου υποδείξουν πως βρισκόταν εκεί στην οδό Ακαδημίας οι αστυνομικοί από το πρωί, και θα έπρεπε να τους λυπηθούμε περνώντας από μπροστά τους. Έτσι κατ’ επέκταση ειπώθηκε πως και στα Εξάρχεια αφού είχαν διψάσει οι αστυνομικοί και ο άλλος δεν τους πούλαγε τα νερά τι να έκαναν;
 
Εγώ λοιπόν να ξεκινήσω ακριβώς από εκεί και να μην μπω σε αναλύσεις για το αν τον έδειραν και τον έκλεψαν στη συνέχεια ή μόνο τον έδειραν τον περιπτερά γιατί τους κακομίλησε και διάφορες άλλες εκδοχές. Να δεχθώ την εκδοχή των ενστόλων. Ότι «δεν ήθελε να πουλήσει νερό σε μπάτσους», όπως ισχυρίστηκαν ότι τους είπε.
 
Είχα γράψει παλαιότερα ένα άρθρο με τίτλο «Κάτι τρέχει με την Αστυνομία» και εξηγούσα πως οι πιο κάτω από τον Υπουργό και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου ΠΡΟστασίας του Πολίτη, αυτονομούνται όλο και περισσότερο και κάνουν τα δικά τους. Είχα γράψει επίσης και κάποιο άλλο άρθρο που έκανε λόγο για το πόσο υπερτιμημένος ήταν ο Υπουργός τους, ο κ. Δένδιας (γιατί ουσιαστικά δεν είχε κανέναν έλεγχο στα όσα έκαναν οι τυπικά, υφιστάμενοί του). Το ότι φεύγοντας από το Υπουργείο αυτό άρχισε η καθοδική του πορεία νομίζω πως δεν αμφισβητείται ούτε από τον… πρωθυπουργό του τον ίδιο. Εξίσου υπερτιμημένος είναι και ο τωρινός Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟλίτη. Αντίθετα υποτιμημένη από αρκετούς όμως είναι και η αυτονόμηση των Μ.Α.Τ. και ΔΙΑΣ.
 
Ο ένας λοιπόν δεν ήθελε να τους πουλήσει καν νερό, η άλλη τους σιχαίνεται ή τους φοβάται, οι φοιτητές έφαγαν μπόλικο ξύλο στο Πολυτεχνείο ενώ έσχιζε τον αέρα η πολεμική κραυγή των αστυνομικών: «Γαμήστε τους». Όπως γράφει το όχι και τόσο εχθρικό προς την Αστυνομία σάιτ «το μπλόκο», όταν οι μετανάστες-κρατούμενοι φωνάζουν: «πονάει η κοιλιά μου» οι ένστολοι δεσμοφύλακές τους απαντούν: «κι εμένα πονάνε τ’ αρχίδια μου». Σε μερικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ακούς συχνά: «Αυτά τα παιδιά της ΔΙΑΣ που πληρώνουν από την τσέπη τους τη βενζίνη και τις επισκευές στα δίκυκλά τους» και άλλους τέτοιους μύθους που κυκλοφορούνται αλλά δεν επιβεβαιώνονται ούτε από τις εικόνες της Δευτέρας. Όπου διακρίνονται σε επικές αλλά εντελώς άσκοπες επελάσεις μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, επάνω σε πεζοδρόμια, δίπλα από τραπέζια, ανεμίζοντας τα γκλομπ τους και τρομοκρατώντας όποιον βρισκόταν στον δρόμο τους. Έτσι κάνει μάλλον όποιος αφιονισμένος δεν έχει να σκέπτεται καύσιμα και ανταλλακτικά.
 
Μια χρήσιμη πηγή πληροφοριών επίσης για τα «ανδραγαθήματα» και τη διαφθορά των αστυνομικών μπορεί ο αναγνώστης να βρει αναζητώντας στο Google την ενότητα «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης» όπου δυσαρεστημένοι προφανώς αστυνομικοί, εκ των έσω μας… προδίδουν και άλλα βρώμικα των οργάνων της Τάξης, τραγικά βέβαια, όπως αυτό το «ανακάλυψη μαμούθ χασισοφυτειών χωρίς ποτέ ούτε έναν δράστη» και κωμικά όταν κάπου οι ταλαντούχοι ένστολοι γράφουν: «Εάν ακόμα δεν έχει ακουστεί η δυσοσμία έντονη, οφείλεται σε λίγους (αστυνομικούς) που κρατούν ψηλά τη σημαία…». Για αυτά όμως τα καλά παιδιά ετοιμάζεται και νέο νομοσχέδιο όπου εκτός των άλλων αναγγέλλεται ότι θα περιέχει διάταξη «σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το οποίο παρέχεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, η υπηρεσία των προσώπων αυτών σε όλες τις οργανικές μονάδες προσμετράται έως και 5 έτη στο διπλάσιο». Πέντε χρόνια δηλαδή χαρίζει το κράτος όταν την ίδια στιγμή καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μόρια αντί για λεφτά για να λειτουργούν τα σχολεία!
 
Και έχεις και τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη δυνατότητα «ενοικίασης» αστυνομικών υπηρεσιών από ιδιώτες» όταν θα έπρεπε να τους ενοχλεί πολύ περισσότερο η έλλειψη διακριτικών στις στολές στη διάρκεια των επιχειρήσεων και να έχουν απαιτήσει από καιρό οι αστυνομικοί των Μ.Α.Τ. και των άλλων βίαια συμπεριφερόμενων σωμάτων πραιτωριανών να μπορούν να αναγνωρίζονται από τους πολίτες.
 
Ας ξέρουν πάντως οι σήμερα παντοδύναμοι αυτοί ένστολοι πως θα έλθει ημέρα που θα ζουν εντελώς απομονωμένοι, έχοντας επισύρει τη γενική περιφρόνηση και απέχθεια και ούτε δηλητήριο δεν θα τους κάνουν χαλάλι οι (συμ)πολίτες να τους δώσουν, τόσο που ξεκόβουν από το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα. Κάνοντας υπερβολική επίδειξη θράσους και αγριότητας που φέρνουν στο νου κάτι φιλοναζιστικά καθάρματα…
 
 
πηγή: www.protagon.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!