Αστυνομικό Ρεπορτάζ

12/01/2012 - 15:00

Κάλεσμα για συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κωνσταντινούπολης.

Οι τουριστικοί φορείς της Λέσβου (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων & Ένωση Ξενοδόχων), μετά την επιτυχημένη παρουσία στην Τουριστική Έκθεση Σμύρνης, θα συμμετάσχουν με την ευγενική στήριξη της Π.Ε. Λέσβου, του Δήμου Λέσβου και του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κωνσταντινούπολης “EMITT 2012” (9 – 12 Φεβρουαρίου 2012), που είναι η 5η σε μέγεθος διεθνής έκθεση στον κόσμο.

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής στο 85 τ.μ. stand της Λέσβου, η προώθηση της τουριστικής φυσιογνωμίας του νησιού και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την άμεση προσέλκυση επισκεπτών από την αχανή αγορά της Πόλης, κατά την εαρινή και καλοκαιρινή περίοδο του 2012.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που θα συμμετέχουν, θα έχουν τον συντονισμό και τη συνολική ευθύνη για την άρτια προώθηση της τουριστικής Λέσβου, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν και την εκφρασμένη ζήτηση από εμπορικούς αντιπροσώπους (tour operators, τουριστικούς πράκτορες, προμηθευτές, κ.α.) της  Τουρκίας και άλλων χωρών που θα παρευρίσκονται στην έκθεση. Μετά το πέρας τη έκθεσης και τη σχετική επεξεργασία των ληφθέντων στοιχείων, θα ακολουθήσει διάχυση της πληροφόρησης με έγγραφη εξατομικευμένη ενημέρωση (report) προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού για τα αποτελέσματα της συμμετοχής, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα αναφορικά με τις πωλήσεις τους.

Ωστόσο, στο stand της Λέσβου και αυστηρά κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του τουρισμού (επιχειρηματίες ή εκπρόσωποί τους), προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις, να προωθήσουν τα τουριστικά τους «πακέτα» και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και έγκαιρα η συμμετοχή της Λέσβου και η άρτια χωροταξική διάταξη του περιπτέρου της, παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων (τουριστικών πρακτορείων, ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, rental cars, κ.λπ.) που επιθυμούν να δώσουν το παρόν δια της φυσικής τους παρουσίας, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα – αίτηση που έχει συνταχθεί, το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, ώρα 15:00.

 

Επιπλέον, ανεξάρτητα από τη φυσική παρουσία εκπροσώπου τους, οι τουριστικές επιχειρήσεις της Λέσβου μπορούν να διαθέσουν έντυπο υλικό προς διανομή. Τα έντυπα, τα οποία πρέπει απαραιτήτως να είναι τυπωμένα και στην τούρκικη γλώσσα, πρέπει να παραδοθούν στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου, το αργότερο μέχρι την παραπάνω ημερομηνία (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, ώρα 15:00).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: α) το Σύμβουλο Marketing κ. Πάνο Πίτσιο (τηλ. 22513 52125 & 6973 004872, email: p.pitsios@pvaigaiou.gov.gr ή pitsiosp@otenet.gr), β) τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων κ. Παναγιώτη Χατζηκυριάκο (τηλ. 22510 37533 & 6977 623708, email: olivemjt@otenet.gr), και γ) τη Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Αρετή Μανιάτογλου (τηλ. 22510 41787 & 6974 712375, email: exlesvos@otenet.gr).

Με τιμή,

Θράσος Καλογρίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου,

Γιάννης Σαμιώτης, Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου,

Περικλής Αντωνίου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!