Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/09/2015 - 16:27

Άλλη μια σύλληψη για μεταφορά προσφύγων στη Μυτιλήνη με το αζημίωτο!

Συνελήφθη, χθες (01-09-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θερμής στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας άνδρας ηλικίας 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.

 
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος είχε επιβιβάσει, από την περιοχή του Μανταμάδου, σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έντεκα (11) αλλοδαπούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν μετά το πέρας της μεταφοράς τους, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.
 
Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει την ίδια ημέρα, παράτυπα στη χώρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.
 
Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 90 ευρώ και 13 δολαρίων,  που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν. 
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
 

Μοιράσου το άρθρο!