Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/01/2018 - 08:21

Απάτη σε βάρος παραγωγών και εμπόρων έστησε επιχειρηματίας

&n

bsp;

Ένας επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα, φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής της απάτης εις βάρος παραγωγών και εμπόρων (κυρίως τυροκομικών) προϊόντων ανά την Ελλάδα, που εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών αρχών. Το όνομα του 57χρονου επιχειρηματία βρίσκεται μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα σε δικογραφία και περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στα θύματα προσεγγίζει τις 430.000 ευρώ .


Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες ισχυρίζονταν πως είναι αντιπρόσωποι ξένης εταιρείας, η οποία δήθεν ενδιαφερόταν να διαθέσει μεγάλες ποσότητες των προϊόντων τους στην αγορά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια προσκόμιζαν πλαστά λαστά αποδεικτικά πληρωμής και έπειθαν τα θύματά τους για την υποτιθέμενη νομιμότητα της εμπορικής συναλλαγής και φόρτωναν τα προϊόντα σε φορτηγά με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν έμπορος της περιοχής αντιλήφθηκε την απάτη και απευθύνθηκε στην αστυνομία, ενώ καταγγελίες για την παράνομη δράση τους έγιναν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μέσα από την έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι οι δράστες απέσπασαν το διάστημα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Γενάρη του 2016 ποσότητες τυροκομικών ειδών αξίας 296.000 ευρώ από βιομηχανία επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη Λέσβο, από τυροκομική μονάδα στη Νάξο, από επιχείρηση στην Κρήτη και από εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις Σέρρες.

Την ίδια περίοδο, φόρτωσαν ποσότητες ξηρών καρπών (αξίας 53.000 ευρώ), συσκευασίες προϊόντων (αξίας 42.000 ευρώ) και φιάλες μπύρας (αξίας 37.000 ευρώ) από δύο εταιρείες της Θεσσαλονίκης και μία των Τρικάλων. Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι κάποιες ποσότητες των παραπάνω προϊόντων κατέληξαν σε καταστήματα με τυροκομικά προϊόντα, όπου πουλήθηκαν, ενώ κάποιες ποσότητες βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε παλέτες και δοχεία, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 57χρονου στην Ημαθία. Στην ίδια αποθήκη εντοπίστηκε επίσης, ένα φορτηγό έμφορτο με συσκευασμένα προϊόντα.

Οι δράστες επίσης, προσπάθησαν να αποσπάσουν προϊόντα αξίας 330.000 ευρώ από εταιρεία εμπορίας καφέ στην Αττική, από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία και από δύο εταιρείες εμπορίας τυροκομικών προϊόντων σε Αρκαδία και Ημαθία, ενώ διαπιστώθηκε ότι επικοινώνησαν με άλλες επτά επιχειρήσεις σε 'Αργος, Αττική, Κοζάνη, Κρήτη, Μεσσηνία και Τρίπολη, με σκοπό την αγορά διαφορών προϊόντων.

Η αστυνομία αποδίδει στον 57χρονο, διευθυντικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ κεντρικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισε ένας 48χρονος. Τα υπόλοιπα τρία άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, και μεταξύ αυτών ένας Ρουμάνος, φαίνεται να ήταν μεταφορείς των προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!