Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/11/2014 - 12:43

Απεβίωσε η "Mira", ο αστυνομικός σκύλος του υπηρέτησε για 7 χρόνια στη Μυτιλήνη

&n

bsp;

Απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες η «Mira», ο αστυνομικός σκύλος που υπηρέτησε με επιτυχία στην Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Η «Mira» είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση προ τριετίας

Απεβίωσε πριν από λίγες ημέρας, από παθολογικά αίτια, η «Mira», ο αστυνομικός σκύλος, που είχε υπηρετήσει με επιτυχία στην Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η «Mira» ράτσας «Γερμανικός ποιμενικός», υπηρέτησε επί τριετίας στο Τ.Ε.Ε.Μ. (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) Αττικής και ακολούθως επί επταετίας στην Ο.Ε.Ε.Μ. Βορειοανατολικού Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, ενώ με το αστυνομικό της έργο συνέβαλε τα μέγιστά, στην πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος. Αποσύρθηκε, προ τριετίας από την ενεργό δράση, λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Τα Τμήματα & οι Ομάδες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν ως αποστολή την επισήμανση, την περισυλλογή και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών. Οι Υπηρεσίες στελεχώνονται από εθελοντές αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται διαρκώς και συστηματικά. Διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών, ακτινογραφικά κ.α.

Κάθε αστυνομικός σκύλος έχει το συνοδό του, ο οποίος είναι αστυνομικός με ειδική εκπαίδευση. Ο σκύλος γνωστός και με τον κωδικό «K-9»,  αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού και της Ελληνικής Αστυνομίας .

Μοιράσου το άρθρο!