Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/04/2015 - 20:37

Άσκηση "Πυρσός 2015" στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου 2015 και Ω/ 09:00  άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2015» σε όλη την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Μυτιλήνης θα παραβρεθούν εμπλεκόμενοι φορείς για να συμμετάσχουν στο διευθύνον επιτελείο (ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Περιφερειακής Δνσης Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου)  και ως ασκούμενο επιτελείο (εκπρόσωποι των Δνση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, 98 ΑΔΤΕ, ΕΛ.ΑΣ., Διεύθυνση Δασών Λέσβου , ΔΕΔΔΗΕ, ΕΚΑΒ - εθελοντικές οργανώσεις) αντίστοιχα .

Η άσκηση περιλαμβάνει κλιμακωτά σενάρια έναρξης δασικών πυρκαγιών που υποθετικά πλήττουν τα τέσσερα νησιά της περιφέρειας (Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο) και προκαλούν ξεχωριστής φύσεως έκτακτα επεισόδια, όπως πυρκαγιές πλησίον οικιστικών περιοχών, πυρκαγιές σε δύσβατες τοποθεσίες, εγκλωβισμένα άτομα από την πυρκαγιά κ.α.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η καλυτέρευση της μεταξύ τους συνεργασίας, ο εντοπισμός των αδυναμιών και γενικότερα η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο

Μοιράσου το άρθρο!