Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/02/2016 - 19:34

Διάσωση 413 ανθρώπων στη Μυτιλήνη από το λιμενικό - Αριθμός ρεκόρ για μία μόνο επιχείρηση

Συνολικά 413 ανθρώπους διέσωσε το λιμενικό στη Μυτιλήνη, αριθμός ρεκόρ για μία μόνο επιχείρηση. Το πλωτό σκάφος ανοικτής θάλασσας «ΠΑΘ 80-Άγιος Ευστράτιος» μετέφερε σώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο λιμάνι της πόλης.

 


«Περιπολούσαμε ανοικτά της Μυτιλήνης μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν εντοπίσαμε ένα "στόλο" από εννέα πλαστικές βάρκες που κατευθύνονταν στο νησί. Οι περισσότερες ήταν ακινητοποιημένες λόγω βλάβης και κινδύνευαν από στιγμή σε στιγμή να ανατραπούν, αφού σε καθεμιά επέβαιναν με τα πράγματά τους από 40 μέχρι και 50 άνθρωποι» δήλωσε στο δημοσιογράφο του  ΑΠΕ -ΜΠΕ Στρατή Μπαλάσκα  ο κυβερνήτης του σκάφους υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Αργύρης Φραγκούλης.



Σήμερα Τρίτη με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο να είναι πολύ καλές, αποβιβάσθηκαν περισσότεροι από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες στις βόρειες και τις ανατολικές ακτές του νησιού.

Περίπου 1.000 άνθρωποι διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex.

Μόνο το νορβηγικό σκάφος της Frontex μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης περισσότερους από 200 συνολικά ανθρώπους σε τρεις επιχειρήσεις διάσωσης.

Μοιράσου το άρθρο!