Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/12/2011 - 18:35

Δύο νεκροί στο δρόμο του αεροδρομίου Μυτιλήνης

05/12/2011   - ώρα αρχικής ανάρτησης: 18:33

Για άλλη μια φορά ο δρόμος προς το αεροδρόμιο Μυτιλήνης βάφτηκε με αίμα!

Λίγο μετά τις  5 το απόγευμα ΙΧ στο ύψος του ξενοδοχείου  Elysion  και ενώ κατευθυνόταν προς το αερόδρομιο (σύμφωνα με πληροφορίες) προσέκρουσε σε κολώνα και εκτινάχτηκε στην απέναντι πλευρα προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα κατάγονται από το Πολιχνίτο.

Νεκροί είναι ο Περικλής Συκάς ετών 61 και η πεθερά του Γιασεμή Φραγκού ετών 80.

Οδηγός στο μοιραίο όχημα ήταν  η σύζυγος του Περικλής Φράγκου και σώθηκε γιατί λειτούργησαν οι αερόσακοι.

------------------------------------------

 up date 6/12/2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ!
Γράφει: Γιακουμή Πέλλη/ΕΜΠΡΟΣ
Δυο νεκροί χθες στη Νεάπολη Στα 15 τα θύματα από τροχαία στη Λέσβο το 2011Τραγωδία συνέβη χθες το απόγευμα στη Νεάπολη, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 53χρονη βγήκε από την πορεία του και καρφώθηκε σε κολώνα τής ΔΕΗ. Νεκροί ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο ο 60χρονος σύζυγός της και η 81χρονη μητέρα της! Τα δυο καινούργια θύματα σε τροχαία δυστυχήματα κατάγονταν από τον Πολιχνίτο και έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των νεκρών στη Λέσβο, που έχει φθάσει στον αριθμό-ρεκόρ των 15 (!) λίγο πριν την εκπνοή τού 2011.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 5:15 χθες το απόγευμα. Το άσπρο αυτοκίνητο μάρκας Opel, με οδηγό τη Μαρία Φράγκου - Συκά, είχε ξεκινήσει από τον Πολιχνίτο για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, αφού - σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες - επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αθήνα η άτυχη 81χρονη. Στη διάρκεια της πορείας και σε μια ευθεία ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο «Elysion», η οδηγός φέρεται να γύρισε για ελάχιστα δευτερόλεπτα να κοιτάξει το σύζυγό της, ο οποίος ένιωσε μια αδιαθεσία. Αυτό αποδείχτηκε όμως αρκετό για να συμβεί το μοιραίο δυστύχημα. Η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και καρφώθηκε σε κολώνα τής ΔΕΗ. Χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου ν’ απεγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, το μπροστινό μέρος του οποίου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα λαμαρινών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τμήματα του αυτοκινήτου είχαν εκσφενδονιστεί σε μεγάλη απόσταση από το σημείο του ατυχήματος. Νεκροί ανασύρθηκαν από το όχημα ο σύζυγος της οδηγού, Περικλής Συκάς, και η μητέρα της, Γιασεμή Φράγκου.

Την έσωσε ο αερόσακος Η οδηγός γλύτωσε με ελαφρά μόνο τραύματα, αφού ο αερόσακος που άνοιξε φαίνεται πως της έσωσε τη ζωή. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είχε αερόσακο στην πλευρά του συνοδηγού. Τραγικό πρόσωπο, η οδηγός του οχήματος, που δεν μπορούσε να διανοηθεί την τραγωδία που συνέβη στην οικογένειά της κυριολεκτικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Το χθεσινό τροχαίο δυστύχημα ανεβάζει στους 15 τον κατάλογο των νεκρών από τις αρχές τού 2011 και βάφει με αίμα τη χρονιά που φεύγει, που ίσως είναι και αυτή με τα περισσότερα θανατηφόρα στη Λέσβο. Παράλληλα, όμως, βυθίζει για ακόμη μια φορά στο πένθος την κοινωνία του Πολιχνίτου, καθώς από τις αρχές της χρονιάς έχουν χαθεί σε τροχαία συνολικά έξι άτομα που κατάγονταν από εκεί!

----------------------

up date 

το επίσημο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Κρατήγου Μυτιλήνης.

 

Θανάσιμος τραυματισμός ενός 60χρονου ημεδαπού και μιας 81χρονης ημεδαπής.

Χθες (05-12-2011) το απόγευμα, στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Κρατήγου Λέσβου, 53χρονη ημεδαπή, κινούμενη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με κατεύθυνση από την πόλη της Μυτιλήνης προς την περιοχή της Κρατήγου Λέσβου, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, εξετράπη της πορείας της, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε κολώνα δημοτικού φωτισμού, με αποτέλεσμα τον  θανάσιμο τραυματισμό ενός 60χρονου ημεδαπού και μιας 81χρονης ημεδαπής οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!