Αστυνομικό Ρεπορτάζ

24/03/2017 - 09:13

Εγκλωβισμός 20 προσφύγων σε δύσβατη περιοχή της Λέσβου

Συνολικά 261 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι σήμερα Παρασκευή το πρωί.

Από αυτούς 59 πέρασαν στη Λέσβο, 124 στη Χίο και 78 στη Σάμο.

Ας σημειωθεί ιδιαίτερα η περίπτωση 20 Σύρων προσφύγων που Τούρκος διακινητής εγκατέλειψε σε περιοχή της βορειονατολικής Λέσβου προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε αντιλήφθηκε τους Σύρους οι οποίοι είχαν ανάψει φωτιά για να ειδοποιήσουν περαστικούς για την παρουσίας τους. Στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την μεταφορά τους τελικά με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πάντως παρά τις μικρές ροές ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά προσφύγων συνεχώς μειώνεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.686 άτομα. Από αυτά 3.368 στη Λέσβο, 3.536 στη Χίο και 1.782 στη Σάμο.

 

 

Οι φωτο από την άφιξη των 20 Σύρων προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή της βορειοανατολικής Λέσβου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!