Αστυνομικό Ρεπορτάζ

31/03/2015 - 15:42

Έκανε διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στη Μυτιλήνη για να αγοράσει ναρκωτικά - Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές

style="text-align: justify;">Εντοπίστηκε ο δράστης που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αυτοκινήτων στη Μυτιλήνη
 
 
 
Εντοπίστηκε, χθες (30-03-2015) το βράδυ, μετά από μεθοδευμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ο δράστης που διέπραττε συστηματικά, κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων στη Μυτιλήνη.
Πρόκειται για έναν 49χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών» και για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα (4) ακόμη άτομα, ηλικίας 29, 31, 37 και 40 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση αδικήματα - της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών», ενώ ο 37χρονος είχε ήδη συλληφθεί χθες (30-03-2015), ως μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος, είχε διαπράξει το τελευταίο δεκαήμερο οχτώ (8) διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα στην πόλη της Μυτιλήνης, ενώ οι κλοπές διεπράχθησαν τόσο σε ιδιωτικής όσο και σε δημόσιας χρήσης, επιβατικά αυτοκίνητα. 
Ως προς τη μεθοδολογία της παράνομης δράσης του, ο 49χρονος δρώντας βραδινές κυρίως ώρες, έσπαγε τα τζάμια των αυτοκινήτων και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους, ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά πόσα και γενικότερα αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να εκποιηθούν. Ακολούθως, έδινε μέρος των κλοπιμαίων ως αντάλλαγμα, για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.  
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, μια ηλεκτρονική συσκευή (tablet), που κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης στο πλαίσιο χθεσινής (30-03-2015) επιχείρησης, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, την είχε αφαιρέσει ο 49χρονος, βραδινές ώρες της 28-03-2015 από δημόσιας χρήσης αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη.
Στη συνέχεια, ο 49χρονος και τρεις από τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση (29χρονος, 31χρονος και 40χρονος) χρησιμοποίησαν ως αντάλλαγμα την παραπάνω συσκευή, για να προμηθευτούν ναρκωτικά, από τον 37χρονο.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.   
 

Μοιράσου το άρθρο!