Αστυνομικό Ρεπορτάζ

04/08/2017 - 20:02

Εκβίαζαν για τρία χρόνια 48χρονο καταστηματάρχη στη Λέσβο - Δύο συλλήψεις

Ε

ξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, περίπτωση εκβίασης σε βάρος 48χρονου ημεδαπού καταστηματάρχη στη Λέσβο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (03-08-2017) δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εκβίασης, αλλά και για παραβάσεις, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων και του εθνικού τελωνιακού κώδικα.  

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία οι δύο δράστες, την τελευταία τριετία, δρώντας από κοινού και μετερχόμενοι απειλές κατά τη ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του 48χρονου, αλλά και κατά της επιχείρησής του, κατάφεραν να του αποσπάσουν συστηματικά, το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθη χθες απογευματινές ώρες, αρχικά ο 45χρονος, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό, το οποίο αξίωναν εκβιαστικά οι δύο δράστες, από το θύμα. Ακολούθως βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 47χρονος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, στις οποίες συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (φωτο) :

 

·         Ένας (1) σουγιάς.

·         Ένα (1) ζευγάρι κιάλια.

·         Τρία (3) ξύλινα ρόπαλα.

·         Μία (1) μεταλλική σιδερογροθιά.

·         Επτά (7) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

·         Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).

·         Μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (χασίς).

·         Ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 410 γραμμαρίων.

·         Διάφορα χάπια αγνώστου συνθέσεως.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!