Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/09/2018 - 14:25

Ελεύθεροι οι έξι για την επίθεση σε τέσσερις που ζωγράφιζαν μια μεγάλη Ελληνική σημαία

Στην Εισαγγελία της Μυτιλήνης οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί έξι άτομα νεαρής ηλικίας με βαριές κατηγορίες που για κάποιους ήταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα και όπως υποστήριξαν με μήνυση τους άλλοι τέσσερις νεαροί, χθες μετά τα μεσάνυχτα ευρισκόμενοι στη βόρεια παράκαμψη της Μυτιλήνης όπου και ζωγράφιζαν μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία, δέχθηκαν την επίθεση των έξι ατόμων.

Μετά από κλήση στην αστυνομία ενός εκ των τεσσάρων, οι έξι συνελήφθησαν επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο και  βρέθηκαν κράνη και κοντάρια με σημαίες. Αποτέλεσμα ήταν να τους απαγγελθούν κατά περίπτωση, οι βαρύτατες κατηγορίες της ληστείας από κοινού και των διακεκριμένων κλοπών μια και καταγγέλλονταν και δια της βίας αρπαγή πορτοφολιού,  της απόπειρας σωματικών βλαβών, της απόπειρας βαριών σκοπούμενων σωματικών βλαβών, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.


Όπως όμως έγινε γνωστό, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η Εισαγγελική αρχή διαπίστωσε αναντιστοιχία μεταξύ των μέσων απόδειξης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και των αδικημάτων για τα οποία θεμελιώθηκε η ανακριτική υποψία και με τα οποία παραπέμφθηκαν από την Αστυνομία. Αντικατέστησε δε τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν με άλλα πλημμεληματικού χαρακτήρα οπότε και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντας τους σε τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβριο του 2019.
Πέρα των παραπάνω, όπως έγινε γνωστό, εναντίον των τεσσάρων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για ότι άλλο προκύψει κατά την προανάκριση.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ -ΜΠΕ

-------

H ανακοίνωση από την Αστυνομική  Δ/νση Λέσβου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας από 20 έως 28 ετών, για τα αδικήματα, της απειλής, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για αξιόποινη πράξη κατά της ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι έξι (6) προαναφερόμενοι δράστες με τη συνδρομή τεσσάρων (4) ακόμη ατόμων αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με τέσσερις (4) έτερους ημεδαπούς, ηλικίας από 27 έως 32 ετών, σήμερα (17-09-2018) στην πόλη της Μυτιλήνης.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι δέκα (10) πρώτοι εκ των ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, απείλησαν και αποπειράθηκαν να χτυπήσουν από κοινού με ξύλινα ρόπαλα τους τέσσερις (4) τελευταίους,  προκάλεσαν φθορές σε δύο οχήματά τους και αφού αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ, ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το τσαντάκι με το σύνολο του χρηματικού ποσού, καθώς και έξι (6) ξύλινα ρόπαλα, έξι (6) κράνη, κουκούλα τύπου «full face», γάντια και μια μπαλακλάβα, αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν.
Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης και σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας από 27 έως 32 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, καθόσον όπως διακριβώθηκε, προκάλεσαν από κοινού φθορές σε δημόσιο χώρο με τη χρήση μπογιάς.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!