Αστυνομικό Ρεπορτάζ

01/08/2015 - 17:33

"Ελληναράδες" προσπάθησαν να ληστέψουν Σύριο μετανάστη στη Μυτιλήνη

Σ

υνελήφθησαν, σήμερα (01-08-2015) το πρωί στη Μυτιλήνη, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 32 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ληστείας.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες, σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή «Κράτηγος» της Μυτιλήνης, κινούμενοι με δίκυκλη μοτοσικλέτα, πλησίασαν έναν 51χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος κινούταν πεζός και στη συνέχεια, ο 48χρονος επιχείρησε, με την απειλή πιστολιού, να του αποσπάσει χρήματα. 
 
Ακολούθως, ο 51χρονος αλλοδαπός, με τη συνδρομή δύο ομοεθνών του, που βρίσκονταν στο σημείο, κατάφερε να αποτρέψει την ενέργεια των δραστών, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. 
 
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος και οι δύο ομοεθνείς του, που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, από μη θεσμοθετημένο σημείο και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο 48χρονος, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν ψεύτικο.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης
 

Μοιράσου το άρθρο!