Αστυνομικό Ρεπορτάζ

10/04/2018 - 12:29

Επεισόδια τη Δευτέρα του Πάσχα στη Μόρια - Οι αφίξεις συνεχίζονται

Ε

πεισόδια χθες Δευτέρα του Πάσχα το βράδυ, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας μεταξύ ομάδων Ιρακινών που φιλοξενούνται εκεί.
Οι συγκρούσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να διαλυθεί κυριολεκτικά και τελικά να καταστραφεί το νυκτερινό ιατρείο του καταυλισμού κοντά στη βόρεια πύλη του χώρου, όταν κάποιοι μπήκαν σε αυτό για να προστατευθούν και άλλοι επιτέθηκαν σε αυτούς.
Ας σημειωθεί ότι η κατάσταση λόγω των συνεχών και αυξανόμενων ροών στον καταυλισμό είναι εκρηκτική αφού μέσα σε αυτόν σε υποδομές για 3.000 άτομα διαμένουν περί τους 6.300 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

Και οι αφίξεις συνεχίζονται:

Συνολικά 607 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης τις μέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα από το πρωί της μεγάλης Πέμπτης μέχρι και σήμερα Λαμπροτρίτη το πρωί 418 πέρασαν στη Λέσβο, 69 στη Χίο και 120 στη Σάμο.
Συνολικά από την 1η του μήνα μέχρι και σήμερα το πρωί στα νησιά πέρασαν 1173 πρόσφυγες και μετανάστες, 630 στη Λέσβο, 281 στη Χίο και 262 στη Σάμο.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!