Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/01/2015 - 18:39

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στη Λέσβο

Εξαρθρώθηκε συμμορία, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών (Ρομά), μεταξύ των οποίων και  2 ανήλικοι.Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο.
 
 
 
up date
  • Εξαρθρώθηκε συμμορία, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών (Ρομά), μεταξύ των οποίων και 2 ανήλικοι 
  • Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν  εξιχνιασθεί 11 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο
 
Εξαρθρώθηκε, σήμερα (28-01-2015) το μεσημέρι, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, συμμορία, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.
Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος έξι (6) ημεδαπών (Ρομά), μεταξύ των οποίων και δύο (2) ανήλικοι, ηλικίας από 15 έως 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το τελευταίο δεκαήμερο έντεκα (11) τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις, σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν τις περιοχές, Μόρια, Θερμή, Συκούντα, Ασώματο, Κάτω Τρίτος, Ντίπι, Άντισσα, Ερεσσό, Καλλονή και Πολιχνίτο, της Λέσβου. 
Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι έξι δράστες, δρώντας νυχτερινές κυρίως ώρες, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, εισόδους καταστημάτων και επιχειρήσεων και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, τσιγάρα, ποτά και διάφορα άλλα αντικείμενα. 
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ σε κέρματα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες - συναφείς πράξεις.
Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος τεσσάρων ακόμη ημεδαπών (Ρομά), ηλικίας 33, 37, 38 και 39 ετών, γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.
 
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. 

 

Μοιράσου το άρθρο!