Αστυνομικό Ρεπορτάζ

03/11/2017 - 15:38

Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές - διαρρήξεις στη Μυτιλήνη. Πρωταγωνιστής 15χρονος!

Ε

ξιχνιάστηκαν, χθες (02-11-2017), μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εννέα (9) κλοπές – διαρρήξεις που διεπράχθησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, ένας 15χρονος αλλοδαπός, μία 18χρονη ημεδαπή και μία 35χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 15χρονος, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες, μπήκε σε δύο (2) καταστήματα - επιχειρήσεις και μία (1) οικία, απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, οινοπνευματώδη ποτά, είδη ένδυσης, αρώματα και διάφορα άλλα αντικείμενα και έγγραφα, ενώ αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει δύο (2) ακόμη καταστήματα.
 
Επιπλέον, ο ίδιος δράστης διέρρηξε συνολικά τέσσερα (4) σταθμευμένα οχήματα, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα, διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, ενώ από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η 18χρονη συνέδραμε τον 15χρονο σε τουλάχιστον δύο από τις παραπάνω κλοπές – διαρρήξεις.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 35χρονης στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης,  όπου φιλοξενούνταν ο 15χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ναρκωτικά χάπια καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.
 
Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 2000 ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες - συναφείς πράξεις.
 
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!