Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/02/2018 - 15:05

Η νύχτα με τους πυροβολισμούς στη Μόρια ...

Σ

υνελήφθησαν, χθες (21-02-2018) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 55χρονος κτηνοτρόφος και τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν -κατά περίπτωση- δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και για απόπειρα ζωοκλοπής.


Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές,  ο 55χρονος, χθες το απόγευμα σε αγροτική τοποθεσία στην περιοχή της Μόριας, αφού πλησίασε με το αυτοκίνητό του τους παραπάνω αλλοδαπούς, προσπάθησε αρχικά να τους χτυπήσει με ξύλο που είχε στην κατοχή του, ενώ ακολούθως πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετικό όπλο. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης, ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, δρώντας από κοινού, είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να εισέλθουν σε αγρόκτημα του 55χρονου στην παραπάνω περιοχή, με σκοπό να αφαιρέσουν ζώα (πρόβατα), χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή του 55χρονου καθώς και στο αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν:

4 κυνηγετικά όπλα,
πιστόλι,
156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων,
10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm
2 αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα,
φακός.

Όπως διακριβώθηκε, ο 55χρονος κατείχε παράνομα τα προαναφερόμενα όπλα.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

--------

Σήμερα το πρωί ο 55χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν αρκέτα άτομα που υποστήριζαν τον 55χρονο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Τρακέλλης τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου  ότι «ήταν επόμενο ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, εδώ και καιρό ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό για να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την γειτνίαση με το κέντρο».

Σε κάθε περίπτωση η αυτοδικία δεν είναι λύση. Η  φωνή των κατοίκων της Μόριας πρέπει να ακουστεί και  να δοθεί άμεσα λύση σχετικά με τις  άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον ΚΥΤ προσφύγων στη Μόρια.

 

φωτο Γ. Παπαδόπουλος

 

Μοιράσου το άρθρο!