Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/09/2015 - 11:54

Ήρθαν τα ΜΑΤ στη Μυτιλήνη - Η κατάσταση με τους πρόσφυγες έχει ξεπεράσει τα όρια λένε στο Υπουργείο

Σε Λέσβο και Κω μετέβησαν μετά το μεσημέρι της Τρίτης δύο διμοιρίες μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες των τοπικών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων.

 
Οι ενισχύσεις έφτασαν στα νησιά με ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, με εντολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτου Φιλιππάκου, ύστερα και από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη κατά την ταυτοποίηση και την προσπάθεια των μεταναστών να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά.
 
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Φιλιππάκος, η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες της χώρας και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ε., τόσο για την υποδοχή και προώθηση των μεταναστών, αλλά και προς την πλευρά της Τουρκίας, απ' όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.
 
Για τον λόγο αυτό, πιθανότατα την Πέμπτη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα περιοδεύσει για μια ακόμα φορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα.

Μοιράσου το άρθρο!