Αστυνομικό Ρεπορτάζ

26/03/2012 - 14:23

Κάτι δεν πάει καλά με τις ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Μυτιλήνη

Προσέξετε: Σήμερα πρωί (26-03-2012) Δελτίο Τύπου της Αστυνομική Διεύθυνσης μιλάει για κλοπή σε Συνεργείο αυτοκίνητων που έγινε το Σάββατο 24/03/2012
Λίγες ώρες μετά η Αστυνομική Διεύθυνση με Δελτίο Τύπου μιλάει για την εξιχνίαση της υπόθεσης:

Εξιχνιάστηκε σήμερα (26-03-2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, η υπόθεση κλοπής, σε συνεργείο αυτοκινήτων 42χρονου ημεδαπού, στη Μυτιλήνη.(Σχετ: Το από 26-03-2012 Δελτίο Τύπου.)

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (Ρομά), ηλικίας 30 και 33 ετών, για κλοπή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 30χρονος από κοινού με τον 33χρονο, μπήκαν, παραβιάζοντας παράθυρο, στο συνεργείο του 42χρονου και αφαίρεσαν από τρία υπό επισκευή αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών, ηλικίας 20, 34 και 20 ετών, διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

------------------------------

Η υποψία ότι η Αστυνομική Διεύθυνση ανακοινώνει μόνο τις κλοπές που έχει εξιχνιάσει  γίνεται πλέον βεβαιότητα!!!!

Είχε προηγηθεί πριν μερικές βδομάδες η κλοπή καυσίμων στη Μόρια.... Ανακοίνωσαν τη κλοπή την Παρασκευή και τη Δευτέρα την εξιχνίαση της υπόθεσης ... (ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε γίνει Παρασκευή μεσημέρι)

Είχε προηγηθεί πριν μερικές ημέρες η ληστεία σε βάρος  γυναίκας που ανακοινώθηκε μόνο όταν είχε συλληφθεί ο δράστης. Με τη γνωστή μέθοδο : ανακοινώνουμε πρώτα το συμβάν (που έχει εξιχνιασθεί)  και μετά από λιγές ώρες ανακοινώνουμε  την επιτυχία της Αστυνομίας!

Πόσες είναι οι κλοπές που δεν έχουν ανακοινωθεί ;

Θα μας απαντήσει κάποιος;

Πόσοι πολίτες δεν έχουν δει την κλοπή τους να γίνεται Δελτίο  Τύπου;

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής ("μη ανακοινώσιμης")  ξέρουν...

------------------------------------

Διαβάστε τι είχε γράψει στις 21/03/2012 η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ  -Στρατής Μπαλάσκας- για αυτή τη τακτική της Αστυνομίας:

ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Η συγκάλυψη της συγκάλυψης…

Ο υπογράφων στο παρελθόν επανειλημμένως έχει ασχοληθεί με τη λειτουργία του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, το οποίο αποδεικνύεται πως στην καλύτερη περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στον αρχικό σχεδιασμό και τις ελπίδες που αυτό γέννησε με τη δημιουργία του, για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών διά των μέσων ενημέρωσης, των οποίων η λειτουργία κατοχυρώνεται συνταγματικά.  Στην περίπτωση, όμως, της προχθεσινής ληστείας αποδεικνύεται ότι το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης συστηματικά παραπληροφόρησε και προσπάθησε να αποκρύψει την είδηση της ληστείας. Ίσως επειδή τα «στατιστικά» αποδεικνύουν ότι το Βόρειο Αιγαίο έπαψε να είναι ασφαλές και φυσικά για ετούτο κάποιοι έχουν ευθύνες. Η ληστεία, λοιπόν, έγινε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, περί τις 3 τα ξημερώματα. Αμέσως έσπευσε η Αστυνομία, η οποία και ασχολήθηκε με το θέμα. Πότε ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τη ληστεία; Στις 8:35 το βράδυ της Δευτέρας, περίπου πέντε ώρες μετά τη σύλληψη των δραστών. Η δε σύλληψη των δραστών ανακοινώθηκε χθες Τρίτη στις 10:25 το πρωί, περίπου 20 ώρες μετά τη σύλληψη. Γιατί έγινε αυτό; Προφανώς η ληστεία δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί. Κι αυτή, όπως και άλλα γεγονότα που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα αλλά δεν ανακοινώνονται. Όταν όμως οι δράστες συνελήφθηκαν, το γεγονός της σύλληψης δεν μπορούσε να ανακοινωθεί χωρίς το συμβάν. Οπότε και ξεκίνησε η με καθυστέρηση δημοσιοποίηση και των δύο γεγονότων, με τους αρμοδίους να νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται… Ας ελπίσουμε πως δε θα διαψευστούμε σύντομα, αποδεικνυομένου του γεγονότος πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως «κουτοπόνηρα» περιγράφουμε παραπάνω και η κατάσταση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει γενικώς ξεφύγει… Στρατής Μπαλάσκας

Μοιράσου το άρθρο!