Αστυνομικό Ρεπορτάζ

10/07/2017 - 21:11

Μόρια: Αυτός είναι ο λόγος των βίαιων επεισοδίων

yle="text-align: justify;">Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ)  προσφύγων Λέσβου στη Μόρια, μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Αστυνομικοί επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό.
Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.
Στην προσπάθεια σύλληψης του μετανάστη από την Αϊτή, κυρίως Αφρικανοί μετανάστες άρχισαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς και απέσπασαν από τα χέρια τους τον μετανάστη.
 
Τότε μέσα στο ΚΥΤ μπήκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.
 
Ο απολογισμός της σημερινών επεισοδίων ήταν πέντε ολοσχερώς καμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες.
 
Επίσης, κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούντο ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.
 
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.
 
 
πηγή: www.cnn.gr
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!